İçişleri Bakanı Efkan Ala, ana muhalefeti kızdıracak sözler söyledi.

“Türkiye’de geri giden tek şey ana muhalefet partisi. Chp Milletvekilleri illegal gösterilerin içersinde., “Ortalığı ateşe vermenin, yakıp yıkmanın, kaybetmekten başka bir tarifi yok. Chp’nin Ak Partiyi engellemeye çalışmaktan başka hedefi yok. Biz ileri gitmek istiyoruz, arkamızdan çeken kurumlar oluyor. Bu anayasa bu millete ne kadar layık? Uğur Kurt’un vurulması, kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Kim bir hata yaparsa, onu ortaya çıkarırız. Bütün etnik kökenler bizim dönemimizde geniş hürriyete kavuştu. Alevi vatandaşlarımızı istismar ediyorlar. Maden ocağı önünde siyaset yaptılar. Türkiye’ye karşı oryantalist yaklaşımlara bakıyorlar.”

“Ok meydanında çıkan olaylarda Uğur Kurt’a isabet edip hayatını kaybetmesine sebep olan kurşunun balistik incelemesi yapıldı. Kasıtlı ya da kasıtsız kim yanlış yaparsa onu ortaya çıkartırız. Gerekli açıklamalar çok kısa bir süre içersinde sizlere sunulacak. ‘Bulundu’ diyebileceğimiz bir aşamaya geldi.” Dedi.
2002 yılından beri Türkiye’nin ileri gittiğini belirten Ala, Türkiye’de sadece ana muhalefet partisinin geriye gittiğini belirtti. Ekonomi, güvenlik reformları, sosyal alanlarda ve siyasal alanlarda reform yaptıklarını ifade eden Ala; “ Peki geriye giden hiçbir şey yok mu? Var, o da ana muhalefet partisi. Peki, ne yapalım, onu da ileriye götürmek bizim işimiz değil ki!”

Hükümetin aldığı kararlardan, icraatlardan memnun olmayanların olabileceğini söyleyen Ala, insanların rahatsız olduğu durumlar için demokratik yollara başvurmaları gerektiğini söyledi. Ortamı terörize edenlerden ve bunların içinde CHP’li vekillerin bile bulunduğunu ifade eden Ala; “Bakıyorsunuz, CHP’li vekil illegal gösterilerin içersinde!” şeklinde veryansında bulundu.




Kaynak: Özel Haber