İHH Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokluman Gazze'ye yürüyüş başlattı. Mavi Marmara Gazisi olan Ali Tokluman, İsrail'i protesto etmek için eşi ve 3 çocuğu ile birlikte yürüyerek Gazze'ye gidecek.

Müslümanların sırf keyif için öldürüldüğünü ve fiili olarak hiç bir şey yapılmadığını ifade eden Tokluman, Müslümanlardan destek beklediklerini belirtti. Gazze'de yaşanan vahşet nedeniyle yemeden içmeden kesildiklerini söyleyen Tokluman, "Bu insanlık dramının benim ve ailem üzerinde oluşturmuş olduğu stres ve gerilik artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu gerilimi ortadan kaldırmak ve sonuç elde etmek için bir karar aldık. Bu almış olduğumuz karar, kendi içimizde yaşayacağımız fırtınaların sona ereceğini işaret ediyor. Bu bağlamda, eşim ve çocuklarımla birlikte Gazze'ye yürüyerek İsrail'i ve bu insalık dramını protesto kararı aldık." şeklinde açıklamada bulundu.

Kayseriden yürüyüşe başlayan aile güzergahını da şu şekilde açıkladı; "Kayseri İncesu, Yeşilhisar, Niğde, Adana'dan İsknderun ve Hatay. Hatay'da Türkiye'deki yolculuğumuz sona erecek. Sonrasında kara, hava ve deniz, hangi yol bize açık görünürse, hangi yoldan gidebilirsek o şekilde ilerleyeceğiz."

Tokluman Ailesi Seneye Ramazan Ayında Gazze'de Oruç Tutacak

"Seyahat anında Facebook üzerinde bulunan; 'Gazze'ye Yürüyoruz' sayfasından takip edebilirsiniz. Bugün Gazze'ye doğru yürüyoruz, önümüzdeki sene de Ramazan ayında Gazze'de orucumuzu tutacağız. Çünkü seneye Gazze'ye abluka ve siyonist baskı kalmayacak. Yürürken, Gazzelilerin yalnız kaldığı gibi yalnız kalmamayı umuyoruz. İnşallah yürüyüşü bir çok katılımcıyla beraber gerçekleştiririz."



Kaynak: Banu Barlas