Bu yıl 5.’si düzenlenen Alanya Kitap Fuarı 22-23-24  Aralık tarihlerinde kitapseverleri ağırlayacak.

 

Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya gibi İskandinav ülkelerinde 3 yıl Emniyet Müşavirliği yapmış olan Feyzullah Arslan, o yıllardaki anılarına dair “Alanya’nın güzelliği özelliği ve hava durumu” konulu söyleşi gerçekleştirecek.

 

İl Halk kütüphanelerine; Polisin Hatıra Defterinden, Gül Güldür Düşündür, Feyzullah Arslan Tiyatroları, Asayiş berkemal, Danca Manca ve Bence kitaplarından 5’er tane bağışlayan Arslan 5. Alanya Kitap Fuarı’na da bu eserlerle katılacak.

 

Efsane ve en baba Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, emekli Sınıf Üstü Emniyet Müdürü olmasının yanında, Avukat, Uzman Arabulucu, Uzlaştırmacı, Bilirkişi, Müşavir, İdari Bilim Uzmanı, Kamu Yönetim Uzmanı, İşletmeci, Eğitimci, Üniversite Öğretim Görevlisi ve yazarı olarak da biliniyor. Antalya eski il Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın bugüne kadara yazdığı “Polisin Hatıra Defteri”, “Gül Güldür Düşündür”, “Asayiş Berkemal”, “Yarınlara Geç Kalmadan” ve İskandinav Ülkeleri Anıları “Danca Manca ve Bence” isimli kitapları 5. Alanya Fuarı’nda okuyucularıyla buluşuyor.

 

Efsane Müdür Arslan Antalya’da görev yaptığı süre içerisinde yaşadığı ilginç olayları da eserlerine taşıdı. Arslan, Alanya-Manavgat arasında görev yapan trafik ekibiyle yaptığı ilginç diyaloğu paylaştığı kitabı ile de fuarda yerini alacak. İşte o ilginç diyaloglardan biri:

 5445 merkez: 08-19 arası Alanya Manavgat arasında görevli trafik ekibiyiz. Sabah görevimizi aldık yolu kontrol ettik, yol trafiğe açık, yolda trafik kazası yok, hava yağışlı zemin kuru.

 - Merkez: konuşuyor 5445 hava yağışlı zemin nasıl kuru anlaşılmadı.

 - Merkez: 5445 konuşuyor, o anda Tünektepe Tünelinden geçiyorduk…

 

 

 

 

 

 


Kaynak: Banu Barlas