Almanya her fırsatta Türkiye'nin ve pek tabii ki, Türkiye'nin Büyük lideri Erdoğan'ın negatif propagandasını yapmaktan geri durmuyor. Gezi olaylarında da tüm dünyaya Türkiye'yi 'dikte' rejimiymiş gibi gösteren Almanya, bu kez de Başbakan Erdoğan'ı Der Spiegel dergisine kapak yaptı.

Bugün piyasaya çıkan dergide Türkiye'ye dair haber hem Türkçe hem de Almanca yer alıyor. Kapağında "Der Staat Erdoğan" yazılı olan dergi yine Türkçe olarak " Erdoğan Devleti" başlığını kullanıyor.

Alt başlığında ise; " Türkiye özgür kalacak mı?" şeklinde sanki Türkiye esaret altındaymış şeklinde imaj veren Alman dergisi, 16 sayfalık dosya haberinde 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini provoke etmeyi hedefliyor.

Derginin Almanya'da yaşayan ve ilk kez oy kullanacak Türk vatandaşlarını olumsuz yönde etkilemek amaçlı çıkarıldığı  haberin giriş yazısından belli oluyor. Yazıda, "Yeni padişah: Başbakan Erdoğan demokratik reformlarla çıktı yola, ancak eski dönemin seçkinleriyle ve Gezi Parkı direnişçileriyle mücadelesinde hükümdara dönüştü. Şimdi kendisini cumhurbaşkanı seçtirmek niyetinde. Despot mu olacak bu sefer de?" deniliyor.

Almanya Türkiye'yi ve demokratik düzenini yargılama hakkını nereden buluyor bilinmez ancak, bu olay Almanların hiç bir zaman Türk dostu olmadığını ve olmayacağını bize gösteriyor.


Kaynak: Banu Barlas