FETÖ’nün Bankası Bank Asya’da 16 yıl görev yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla Sermaye Piyasası Kurulu başkanlığına atandı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı. Taşkesenlioğlu, 6 Ocak 2012’ye kadar Bank Asya’da Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, boş bulunan SPK Başkanlığı görevine Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı. Söz konusu atama 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 119’uncu maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı. 2013’de SPK Başkanlığı görevine getirilen Vahdettin Ertaş, geçtiğimiz Ocak ayının başında görevden alınmıştı.

30 Mart 2012-6 Şubat 2014 tarihleri arasında Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın tutuklanmasının ardından BDDK’nın 7 Şubat 2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı. Taşkesenlioğlu 2017 yılının Haziran ayına kadar bu koltukta kalmıştı.

1964 Erzurum doğumlu Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi, İktisadi vee İdari Bilimler Fakültesi, İşletme mezunu. 1988 de Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi'nde işe başlayan Taşkesenlioğlu, 1988-1996 yılları arasında Faisal Fnans Kurumu'nda baş uzman olarak devam ettiği iş hayatına Fetö'nün bankası Bank Asya da devam etti. 1996 yılı Ekim ayında Bank Asya'da Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı görevine başladı, ardından Merter Şube ve Sultahnamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ve Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerindee bulundu.

Sırf Bank Asya'da hesabı var diye Fetöcülükle suçlanarak işlerinden uzaklaştırılanları gözönüne alırsak, FETÖ'nün bankasının en üst düzeyinde görev yapmış Taşkesenlioğlu'nun SPK Başkanlığına getirilmesine halkın gösterdiği tepkiye şaşmamalı.




Kaynak: Banu Barlas