Konya silahlara teslim oldu. Geçtiğimiz akşamüzeri Konya Sanayi Sitesi’nde iki grup arasında yapılan alacak-verecek görüşmesi sertleşince söz bitti ve silahlar konuştu.

Western filmlerini aratmayan çatışmada mermiler havada uçuştu. Açtıkları ateşle tüm sanayi sitesini tehlike altında bırakan çatışmanın bilançosu ise ağır oldu. Aralarında kavgayı ayırmak için iyi niyetle yaklaşan sanayi esnafının da bulunduğu çatışmada 3 kişi öldü 7 kişi yaralandı.

Her Şey 7 Bin 500 Lira İçin

Konya Sanayiciler Sitesi’ndeki galeride başlayan tartışmanın büyümesi sonucu, galerici tarafından kovulan tarafı, karşı tarafı bıçakla yaraladı. Bıçaktan hemen sonra silahlar çekilerek, havaya açılan ateşle taraflar toplandı. Karşılıklı silahların çekildiğini gören ve tüm iyi niyetiyle ayırmak isteyen Alparslan Özekici(45), bir süre sonra çatışmanın ortasında kalarak mermilerin hedefi oldu. Olay yerinde can veren Özekici’nin ve diğer iki kişinin ölmesine sebep olan meblağın ise 7 bin 500 lira olduğu öğrenildi.

Çok Sayıda Araç ve İş Yeri Hasar Gördü


Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde saat 18.00 sularında gerçekleşen silahlı çatışma esnasında çevre esnaf halen iş yerinde idi. Atılan kurşunların yanı sıra, yere düşen mermi kovanlarının seslerini bile duyan esnaf, olayın üzerinden bir gün geçmesine rağmen yaşadığı şoku atlatamadı.

Fütursuzca harcanan canlar ve olayla ilgili olmayanların mağduriyeti karşısında dehşete düşen esnaf; “ İnsan canı almak bu kadar kolay mı? Bunların hiç mi Allah korkusu yok?!” şeklinde tepki gösterdi. Uzun süren çatışma sonucu çevre esnafın iş yerleri ve çok sayıda araç kurşunların hedefi olarak hasar gördü.

Çatışma sonrası yaralıları kendi imkânlarıyla hastaneye götüren taraflar, hastanede de birbirine girince, tarafların yaralıları ayrı hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, olay yerinde bulunan çok sayıda boş mermi kovanı da incelenmek üzere balistiğe sevk edildi.

Banu Barlas Okumuş








Kaynak: Banu Barlas