Gün geçmiyor ki dolandırıcılıkta yeni bir yöntem bulunmasın… İstanbul Beylikdüzü’nde mobilya mağazalar zinciri olan ve aynı zamanda da müteahhitlik yapan işadamı S.A. akıl almaz bir yöntemle dolandırıcılığa maruz kaldı.

Afrika uyruklu Abdul Modıbu’nun elebaşı olduğu çete, elemanları Kamerun uyruklu Fatso Paul Soncu ve Afrika uyruklu Djon Tchckonti ile birlikte, İstanbul Beylikdüzü’ndeki işadamı S.A.’ya ait olan mobilya mağazasına geldiler. Buradan 100 bin liralık mobilya seçerek almak isteyen çete elemanları, aynı zamanda birkaç ev almak istediklerini de söylediler.

Aynı zamanda müteahhitlik yapan işadamı S.A. da, tam aranılan özelliklere göre daireleri olduğunu ve kendilerine satabileceğini ifade etti. Elebaşı Abdul Modıbu, Kongo Cumhuriyeti’nden olduklarını ve ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle dışarıya para çıkartamadıklarını söyledi. Afrikalılar, bu durum karşısında para çıkartmanın bir yolunu bulduklarını ve bir solüsyonla EURO’ları beyaz kağıt haline dönüştürerek çıkarttıkları iddiasında bulundular.

Beyaz Kağıt Solüsyonla Euro’ya Dönüştü

Afrikalıların iddiası iş adamı S.A.’nın dikkatini çekti ve Euro’ya dönüşüm işlemini nasıl gerçekleştirdiklerini göstermelerini istedi. Afrikalı dolandırıcılar hemen yanlarında getirdikleri beyaz kâğıt dolu çantayı açtılar. S.A. ‘dan 100 Euro isteyerek, bu 100 Euro’nun üzerine çantadan çıkan solüsyonu döktüler. S.A.’nın gözlerinin önünde 2 adet beyaz kâğıt 100’er Euro’ya dönüşmüştü. Dönüştürdükleri 100 Euro’yu S.A.’ya vererek, döviz bürosuna gidip bozdurabileceğini, böylece Euro’nun gerçek olduğunu anlayabileceğini savundular. S.A. büyük bir şaşkınlık içinde ve vakit kaybetmeden dönüştürülen 100 Euro’yla döviz bürosuna gitti. Dövizi hiçbir sorun çıkmadan bozduran S.A. Afrikalıların yöntemine kanaat getirdi. Ancak her 200 Euro için 100 Euro gerekiyordu, çünkü 100 Euro’nun renkleri solüsyonla akıtılarak beyaz kâğıtlara renk veriyordu.

Bu yolla parasını ikiye katlayabileceğinin heyecanına kapılan S.A. , durumdan kardeşi A.A.’yı da haberdar ederek Afrikalıları Crown Towers’ta bir daire kiralayarak yerleştirdi. Daha sonra otele 100 bin Euro ile gelen S.A. ve A.A. kardeşler, bu yolla 200 bin Euro elde etmek için Afrikalılara parayı teslim ettiler. Yine gözlerinin önünde yapılan işlem sonucu bu kez paraları solüsyona batırdıktan sonra sıkıca rulo yapıp, sert bir cismin altına koydular ve 24 saat boyunca beklemeleri gerektiğini söylediler.

S.A. ve A.A. kardeşler 24 saatin dolmasını beklemek için evlerine gittiler. Ertesi gün paralarını almak için irtibata geçtiklerinde ise, elebaşı Abdul Modıbu’yu polisin yakaladığını ve paraların ele geçirildiğini iddia ettiler. Bunun üzerine durumdan şüphelenen S.A. , Esenyurt Asayiş Büro Amirliği’ne başvurarak şikâyetçi oldu.

İşadamı S.A.’nın avukatı Rahmi Kurt’un yaptığı açıklamaya göre, verdikleri uğraş sonucu Afrika uyruklu Djon Tchckonti ile Kamerun uyruklu Fatso Paul Soncu tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis şimdi elebaşı Abdul Modıbu’yu arıyor. Hakkında tutuklama kararı çıkan ve T.C. dışına çıkma yasağı konularak konsolosluğuna da suç duyurusu yapılan Abdul Modibu’nun, kolay kamufle olacağı için Antalya’da saklanıyor olabileceği düşünülüyor.

Banu Barlas Okumuş
ÖZEL HABER







Kaynak: Banu Barlas