Cemaatin kirli savaşına alet ettiği 13 yaşındaki Tuana Günay’ın hayalleri gerçek oldu.
Tuana’nın Türkçe Olimpiyatları şarkı yarışmasında birinci olmasındaki sevincinin yerini büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı almıştı. Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı Tuana’nın en büyük isteği Başbakanla tanışmaktı. Yaptığım özel haberle sesini duyurduğumuz Tuana, Başbakan Erdoğan’la Köln’de buluştu. Tuana Günay, Başbakanın yanı sıra Emine Erdoğan’ın da yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. Uğur Işılak’da Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı Tuana’yla birlikte sahne alıp Dombra’yı söylemek istedi.

Buna istinaden Köln’de alacakları sahne için randevulaşıldı. Ancak Soma’da yaşadığımız faciaya ve ülkemizin yasına istinaden konser ertelendi ve bunun yerine Dombranın sözleri ve Kur’an-ı Kerim okundu.

resim658843

Başbakanın; “Her taşın altından çıkıyorlar” şeklinde çıkış yaptığı cemaat, Olimpiyat Şampiyonuyla Başbakanı vurmayı hedeflerken, Tuana Günay’ın Başbakan sevdalısı olması işleri tersine çevirdi. Olimpiyat Şampiyonu Tuana, bir sonraki mitingde Başbakana Dombra'yı söyleme sözü verdi.

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının finali Cemaatin Ak Partiye karşı verdiği savaşa sahne olmuştu. 6 aydır süren Türkçe Olimpiyatlarının finali Başbakan Erdoğan’ın “Bizden stat alamazlar, o iş bitti” sözüne karşılık, STV’ nin sponsorluğunda Münih’de gerçekleşmişti.

Türkçe dalında 3’üncü kez birincilik elde eden Tuana Günay’a finalde organizasyonu tertip edenler tarafından “Hakim Bey” şarkısı verilmişti. Sözü ve bestesi Sezen Aksu’ya ait olan ve Cemaat tarafından Erdoğan’a ithaf edilen bu şarkının sözleri ise şöyle idi:

Şikayetim var cümle yasaktan
Dillerimi hakim bey bağlasan durmaz
Gelsin jandarma polis karakoldan
Fikrim firarda mapusa sığmaz eyvah
Gün olur yerle yeksan olurum
Gün olur şahım devri devranda
Kanun üstüne kanun yapsalar
Söz uçar yazı iki cihanda eyvah
Sussan olmuyor susmasan olmaz
Dil dursa hakim bey tende can durmaz
Yazsan olmuyor yazmasan olmaz
Kaleme tedbir koma tek durmaz

Yarışmaya katılanlar ve Tuana’nın ailesi ertesi günkü manşetleri görene kadar Cemaat-Tayyip Erdoğan kavgasına alet edildiklerini bilmiyorlardı.

Aslen Eskişehirli olup çok koyu Ak Partili ve Başbakan hayranı olduğunu söyleyen Tuana’nın ailesi, gazete manşetlerini gördükten sonra kızlarının 1’inciliğinin verdiği sevincin yerine aldatılmışlık hissetmiş ve büyük hayal kırıklığına uğramışlar.
Cemaat gazetelerinde yer alan başlıklar şöyle:

“Cemaatin Tayyibe Hakim tokatı”
“ Cemaat Erdoğan’a şarkıyla cevap verdi”
“Geceye damgasını vuran şarkıyla Erdoğan’a cevap”


13 yaşındaki Tuana yarışmanın ertesi günü performansının ve sesinin yerine, şarkıda geçen sözlerin hayranı olduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ithafen lanse edildiğini görmüş ve büyük hayal kırıklığına uğramıştı. Tuana ve ailesi Cemaatin küçük kızlarını Başbakanla çekişmelerine alet ettiklerinin farkına varınca yaşadıkları büyük şokun ardından hukuk mücadelesi başlatmıştı.

ÖZEL HABER
Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Özel Haber