Linç edilmeye çalışan askerlere yardım eden oyuncuyu İŞİD'ci ilan ettiler yetmedi, askerin kafasını kestiğini öne sürdüler!

Teröristlerin darbe girişimi başarılı olmayınca 'Gezi'den kalma algı yönetimi planına geçildi. Köprü üzerinde gece boyu halka ateş açan askerler sabaha karşı silah bırakıp teslim olunca, halk tarafından linç edilmek istendi.

İşte bu linç sırasında teslim olan askerleri korumaya çalışan ve sonradan oyuncu olduğu öğrenilen Ali Nuri Türkoğlu'nun, yaralı askeri taşırken görüntülenerek askerin kafasını kesen IŞİD'ci olarak lanse edilmesi sosyal medyada çığ gibi yayıldı. Sosyal medya da facebook adresinden : " Can kurtarırken IŞİD'ci olmak... Güleyim mi ağlayayım mı?!"diye veryansın etti.

resim156370

resim603060

Hakkında IŞİD'ci ve askerin kafasını kesti olarak çıkan iddialara karşın, linç edilen askerleri kurtarma görüntülerini yayınlayan Ali Nuri Türkoğlu'nun yaptığı açıklamalardan sonra, çok geçmeden başta Fatih Portakal ve Sözcü Gazetesi olmak üzere, kafasının kesildiği iddia edilen asker ortaya çıktı ve " Ölmedim yaşıyorum" dedi.

resim429147

2014 yılı Mayıs ayında askerlikten terhis olan Burak Salıvermez isimli şahıs, Fatih Portakal ve Sözcü Gazetesi tarafından 'Boğazı Kesilen Asker' olarak haber yapılmıştı. Kendisinin boğazının kesilerek öldürülüdüğü haberini gören Burak Salıvermez konuya dair basının karşısına çıkarak, hakkında yapılan haberleri yalanladı.

İşte  Fatih Portakal tarafından 'Kafası Kesildi' denilerek haber yapılan Burak Salıvermez'in açıklamaları:


Yine boğazının bu sözde IŞİD ci tarafından kesildiği iddia edilen askerin görüntülerinin orjinali ortaya çıktı. Aylar öncesinde Suriye'de boğazı kesilen askerin görüntüleri kullanılarak işte bu şekilde algı yönetimi yapıldı:


resim161204


İşte Suriyeli asker bizde bu kare ile yayınlanarak " Türk askerinin boğazı kesildi" şeklinde algı yönetimi yapıldı:


resim309629

Tüm bu yalan haberler ve kasıtlı yapılan asılsız haberler, algı yönetiminin yine işbaşında olduğunu gösteriyor bize...


ÖZEL HABER

BANU BARLAS


Kaynak: Banu Barlas