Aktüel

Feyzioğlu'na Isparta'dan da Protesto

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğunun davetlisi olarak Isparta’ya geldi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğunun davetlisi olarak Isparta’ya geldi.

Isparta Barosu Kültür Evinde bir basın toplantısı düzenleyen Feyzioğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. SDÜ Rektörünün kendisi için düzenlenen toplantıya salon verilmemesiyle ilgili düşüncesine şöyle cevap verdi:

“Kendim için hiç üzülmedim. Süleyman Demirel’in ismini taşıyan Isparta’nın medarı iftarı olması gereken bir üniversitenin başındaki bir kişinin, bilim adamı da olması gerektiğini peşinen kabul ettiğimden, bir Rektörün hükümet tarafından atanmış bürokrat gibi tavır alabileceğine ihtimal vermek istemedim. Rektörler bilimsel özgürlüğe sahip olması gereken üniversitelerin, seçilmiş, özgür, fikri, irfanı ve vicdanı hür yöneticileri olmak zorundadır.” Dedi.

Taksim- Gezi Parkı’nın mevcut haliyle korunması için yapılan eylemlerin birinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, bu eylemler sırasında yaşamını kaybedenlerin faillerinin hala bulunamadığını söyledi. Gezi eylemlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini kaydeden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Gezi sürecinde yurttaşlar, hiçbir zorlama olmaksızın, bir örgüt çerçevesinde hareket etmeksizin, içten bir şekilde toplumsal muhalefetlerini göstermek adına sokağa çıktı. Toplum siyasi iktidarın yaşam tarzına müdahalesine, baskıcı yaklaşımlarına tepki verdi. Ancak Gezi’yi sadece siyasi iktidara karşı hareket olarak düşünmek, eksik bir değerlendirme olur. Gezi, aynı zamanda toplumdaki bir hoşnutsuzluğun da ifadesidir. Siyasi partilerin kapıları, sivil topluma kapalı olduğu için her kesimden insanlar, siyasi görüşten kişiler, tepkilerini çaresiz sokağa çıkarak gösterdi. Ve barışçıydı, silahtan ve şiddetten uzaktı. Yaklaşık 3 milyon kişi sokağa çıktı. Hepsinin cebinde bir çakıl taşı olsaydı, Türkiye’de taş üstünde taş kalmazdı."

Feyzioğlu, basın toplantısının ardından Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Kültür Sineması Salonu’na geldi. Feyzioğlu burada, bekleyen Ak Parti Gençlik Kolları üyesi grup tarafından protesto edildi. Gezi olaylarına dair yaptığı açıklama nedeniyle tepki gösterdiği iddia edilen Ak Partili gençler; ’Rabia’ işareti yaparak ’Recep Tayyip Erdoğan’, ’Başbakan Erdoğan’ diye slogan atan grup, Feyzioğlu’nu yuhaladı. Bunun üzerine Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri gruba polis koridorunun yanında ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Hırsız Tayyip Erdoğan’ diye slogan atarak karşılık verdi. Feyzioğlu,yoğun güvenlik önlemleri altında konferansın verileceği salona girdi.

Olaydan saatler önce ise Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen ve Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş öğretim görevlisi Suat Kolukırık’ın facebook hesabından yayınladığı mesaj dikkat çekti.

Suat Kolukırık’ın facebook adresinden yayınladığı mesajı ise şöyleydi:

resim368241