Politika

Başkan Böcek Faytonları Kaldırdı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek örnek teşkil edecek bir karara imza attı ve faytonları kaldırdı...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek örnek teşkil edecek bir karara imza attı. Antalya Kalekapısı, Alanya ve Manavgat ilçelerinde faaliyet gösteren faytonların UKOME kararı ile 10 Haziran’dan sonra çalışması yasaklandı.

Antalya'da şehrin gözbebeği Kalekapısı'nda faaliyet gösteren ve her kesimden tepki alan faytonlar kaldırıldı. Büyükşehir Belediyesi UKOME kararına göre faytonların faaliyeti 10 Haziran'da sona erecek. Bu karar Alanya ve Manavgat ilçelerindeki faytoncular içinde geçerli olacak.

ATLARA EL KONULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında faytonların asfalt üzerinde yaşamlarının olduğunu, şehrin şekline aykırı hizmet verdiğini söyledi. Böcek, "UKOME'den trafikten men kararı aldık. Fayton işiyle uğraşan 20 kişi var. Kendilerini belediyede istihdam edip atlarını da hayvanat bahçesinde değerlendireceğiz" dedi.


KOKU YAYIYORLARDI

Bir gazetecinin Avrupa'da faytonların var olduğunu hatırlatması üzerine Böcek, "Hava şartları bahsettiğiniz ülkeler ile bizim farklı. Temmuz ve ağustos aylarında sıcak nedeniyle biz ayakta duramazken onların sıcak asfaltta durması doğru değil" diye cevap verdi. Alınan karar ile bölge esnafı faytonların dışkılarının yaydığı pis kokudan da kurtulmuş olacak. Karara sevinenlerin başında hayvanseverler geliyor.

AK PARTİ'NİN AĞIR TOPU NEVİN TUNÇLU'DAN KARARA TAKTİR


Böceğin aldığı karar Antalya halkı tarafından taktir edilirken, Ak Parti’nin en tanınan ve sevilen isimlerinden olan Nevin Tunçlu, uygulamayı yerinde bularak taktirlerini sosyal medya üzerinden şu şekilde yayınladı:

resim956271