Aktüel

Teknosa Adına Dolandırıcılığa Dikkat!

Dolandırıcılıkta yeni yöntem... Sosyal medya üzerinden ulaştıkları kullanıcılara 'Teknosa Çeki' dağıttıklarını söyleyerek dolandırıyorlar.

Dolandırıcılıkta yeni yöntem ‘Teknosa Çeki’… Sosyal medya üzerinden insanların kişisel adreslerini ele geçiren dolandırıcılar iş başında. Ele geçirdikleri adreslerle kişilerin portföyüne ulaşan ve Teknosa çeki dağıttıklarını iddia eden dolandırıcılar bu yolla kişisel bilgileri ele geçiriyorlar.


Teknosa’da çalışmaya başladığını ve bedava hediye çeki avantajını arkadaşı olmasından dolayı sunmak istediğini mesaj ile ileten dolandırıcılar, karşı taraftan olumlu yanıt gelince, Teknosa şifresini tanımlamak için kredi kardı veya telefon numarasını istiyor. Kredi kartı bilgileri verildiği an tamamen soyulan kişi, telefon numarasını verdiğinde ise, telefona yollanan şifre olduğunu ve çekin tanımlanması için o şifrenin verilmesi gerektiği söylenince, telefonuna gelen şifreyi verdiği an, dolandırıcıyı her türlü işlemi yapmaya yetkili kılmış oluyor.

Son olarak dün akşam saatlerinde Antalya’da yaşayan Nimet Kızıl isimli bir facebook kullanıcısının adresi ele geçirilerek ‘Teknosa’ adına dolandırıcılık gerçekleştirildi. Telefon numaralarını ve kredi kartı bilgilerini veren Nimet Kızıl’ın facebook arkadaşları, bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayıp bilişim suçlarına başvurdu.

Bilişim suçu Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, Facebook Amerika’ya bağlı olduğu için bilgiler alınamıyor. Dolandırıcıların ip adresi ve diğer tüm bilgiler ele geçirilir mi bilinmez ancak Nimet Kızıl’a ait facebook adresi, daha fazla dolandırıcılığa maruz bırakılmasın diye anında kapatıldı.

Ulaştığımız Teknosa yetkilileri ise aynı şikâyeti daha önce de pek çok kez duyduklarını, ancak kendilerinden kaynaklanmadığını, durumu engellemek adına yapabilecekleri bir şey olmadığını beyan ettiler.

ÖZEL HABER
Banu Barlas Okumuş