Antalyaspor taraftarları 48'inci yıl kutlaması olarak ‘ 1 Meşale de sen yak’ etkinliği kapsamında, 07.07.2014 tarihine yürüyüş düzenleme kararı aldı. Grup stadyuma doğru yürürken, bir grup taraftar Cumhuriyet caddesi üzerindeki GS. Store mağzasına saldırdı. O sırada mağazada bulunan hamile kadın ve çocuklara aldırış etmeden içeriye ses bombası atıp, camı-çerçeveyi indirdiler.

Bu gece saat: 22.00 sıralarında gerçekleştirilen saldırı sırasında, ses bombasının atılmasından sonra mağazada bulunanlardan bazıları bayıldı. Ellerinde meşalelerle saldırmaya devam eden taraftarları durdurmak için mağaza sahibi ruhsatlı silahını çıkarttı. Silahı yukarıya doğrultarak içeridekileri koruyan mağaza sahibi Bahtiyar Muradov, bu şekilde polisin gelmesini bekledi. İddialara göre polis grubu uzaktan izlemekle yetindi.

Menderes Türel’de ‘1 Meşale de sen yak’ Etkinliğine Katıldı

resim373020

Işıklar caddesindeki stadyuma doğru yürüyen Antalyaspor taraftarları burada da meşale yakıp ses bombası atmaya devam etti. Bu sırada stadyuma Antalyaspor Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa köse geldi. Taraftarların stadyuma gelmeden önce yaptıkları holiganlıktan haberi olmayan Türel; “ Bana nostalji yaşattınız. Güzel bir anı oldu. Çocukluğum ve gençliğim burada geçti” dedi. Taraftarlarla birlikte resim çektiren Türel ve Köse, bir süre sonra stadyumdan ayrıldı.

Sokaktan geçen vatandaşların beyanlarına göre, Cumhuriyet Caddesine intikal eden polis olayları seyretmekle yetindi. Taraftarların dağılmasından sonra polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Antalyaspor’un holigan taraftarları bundan önceki yıllarda da kötü giden lig mücadelesinin hesabını da şampiyon takımın taraftarından sormuştu. Şampiyonluklarını kutlamak için çıkan taraftarlara taşla sopayla saldırıp, çoluk-çocuk demeden zarar vermişti.

Bu gece olanlar da sporun amacının dışında kullanıldığını ve sporla birlikte gelen bu 07 terörünün masum insanlara zarar verdiğini bir kez daha göstermektedir hepimize.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas