YARGI 4. Güce: “FETÖCÜ dediğin için haklısın, FETÖ ile uğraştığın için SUÇLUSUN” dedi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat vermesinden önce, 17/25 Aralık’tan bile çok daha önce başladığımız FETÖ ile mücadele yolculuğumuz son hızla devam ederken; FETÖcüler’in kendileriyle mücadele edenlerle mücadele etmesi, ülkenin ne denli büyük bir işgal altında olduğunu gösteriyor. FETÖ ile mücadele eden yanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17/25 Aralık kriterini ortaya koyup FETÖ ile mücadeleye davet etti mi etmedi mi?!

Ülkede yasama, yürütme ve yargıdan sonraki DÖRDÜNCÜ GÜÇ olan basın, DEMOKRASİNİN BEKÇİSİ olan BASIN, FETÖ ile mücadele etmeyecekse kim edecek? FETÖ’nün, paralel çetelerin ve tarikatların elindeki yasama mı, yürütme mi, yargı mı? Zira mücadele edenlerle mücadele edildiğine göre geriye sadece KİŞİSEL BAĞIMSIZLIK gücüne sahip MEDYA kalıyor…

Bu bağlamda somut delilli, şahitli ve iddianamelerdeki ifadelere dayalı olarak yaptığım Akdeniz Üniversitesi eski rektörüne dair “FETÖ İltisakları Olan FETÖcü Ayıklıyor” haberlerinin tamamında beraat ettiğim halde; mahkemede yüzüme söylenemeyenleri çıkışta tutanaklardan okudum.

Yüzüme söylenenlerle tutanaktaki gerekçeleri birleştirdiğimde ortaya şu sonuç çıktı:

“Banu Barlas; sen kamu yararına yaptığın haberler doğrultusunda ispatları ve somut delilleri sunduğun için haklı bulundun, beraat aldın. Ancak istinafa uzayan bu davada FETÖ ile uğraştığın için suçlu bulundun. Mahkemedeki tutumların, haberlerinin ve sözlerinin arkasında olman, aynı uğraşı vereceğini bize gösterdi. Bu bağlamda FETÖ ile uğraşmak suç olduğundan, biz de senden güçlü olduğumuzdan sesini kesiyoruz… Evet hiç sabıkan yok, hayatında suç işlememişsin ancak FETÖ ile uğraştığın için suç işleme meylini gördük; bu bağlamda hükmün açıklanmasının geri bırakılması hakkını da elinden aldık. Bu daha başlangıç…”

resim698682

FETÖ iltisakları olanın SÖZDE FETÖCÜ ayıkladığına dair kullandığım karikatür de suç unsuru olarak bulundu! Kaldı ki aynı karikatürü Alperen ÇATLI’ya dahi FETÖCÜ damgası vurmaya çalışanlara istinaden; “FETÖ Ülkücülerin İnine Girdi” başlığı ile, at izinin it izine karıştığını anlatmak için de kullanmıştım.

Ülkedeki DÖRDÜNCÜ GÜÇ BASIN olarak ben de diyorum ki; FETÖ ile uğraşmak, mücadele etmek suç ise ben bu suçu ölene dek işlemeye devam edeceğim!

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas