Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla, tutkusuyla bilinen Hüsnü Gülez, Erdoğan’ın FETÖ ile mücadele çağrısı üzerine açıktan mücadeleye girişmişti. FETÖ’ye her dokunan gibi yansa da pes etmedi ve giriştiği haklı mücadeleyi ardı ardına kazandı.
Bylock yazışmalarında bile mahkeme tutanaklarına “Gülez FETÖ düşmanıdır” şeklinde geçen ismi ile    FETÖCÜ’lerin korkulu rüyası olan Gülez’in mücadelesi lehine gelen mahkeme kararı ile taçlandı.
 
FETÖ’nün kumpaslarını deşifre eden, iftiralarını gündeme getiren, uyguladığı mobingleri ifşa eden Hüsnü Gülez hakkında şantaj ve özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek fiilini işlediği bahisle yürütülen soruşturma sonucu; Yüksek Disiplin Kurulu Kararı ile Devlet memurluğundan çıkartma cezası ile cezalandırılmıştı. Konya BİM 3. Dava Dairesi’nin 13.12.2017 tarihli kararı ile suçsuz olduğu ortaya çıkmış ve tekrar görevine dönmüştü.
 
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Konya BİM 3. Dava Dairesi’nin 13.12.2017 tarihli kararının temyizden incelenerek bozulması için Danıştay’a müracaat etmişti.
 
Temyiz başvurusu incelenen Danıştay 8. Daire, Konya İdare Mahkemesi 3. Dava Dairesi’nin 13.12.2017 tarihli kararında yer alan gerekçenin kesin olarak onanmasına karar vermesi üzerine, Hüsnü Gülez’in suçsuz olduğu, 2 yıla yakın kamudan haksız yere uzaklaştırıldığı Danıştay kararı ile kesinleşti.
 
Gülez Danıştay 8. Daire’nin verdiği kararı haberleştiren gazeteyi @HusnuGulez isimli sosyal medya hesabından paylaştı.
 
Hüsnü Gülez’in ismini etiketleyen FETÖ mağdurlarının Gülez’in haklı mücadelesindeki elde ettiği sonuca sevindiği görüldü. Gülez haksızlığa uğrayanların mücadelesi için de umut oldu.
 
Gülez’in avukatı ve Antalya’nın ünlü  Ceza Avukatlarından Rıdvan Yıldız, Danıştay kararını şu şekilde değerlendirdi:
“ Hüsnü beyin mücadelesini hep takdirle karşıladım. Verdiği mücadele suçsuz olduğunu gösteriyordu. Adaletten hiç şüphe duymadım. Müvekkilim isnat edilen suçları işleyecek karakterde olan biri değildir. Yasalara, kanunlara saygılı, işini en iyi şekilde yapmayı prensip edinmiş bir yapıya sahiptir. Zorlu günleri geride bıraktı. Kendisinin ve mücadelesinin her zaman yanındayım.” Dedi.
 
 
 
   
 


Kaynak: Banu Barlas