Geçtiğimiz haftalarda siparişle haber yaptıran Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan, haklı çıktı, kampüsün gerçekten tadı kaçtı…
 
Biz haberci olarak Akdeniz Üniversitesi aleyhinde haber yapmaktan, şehrimizin her gün bu olumsuz haberlerle gündeme gelmesinden bıktık; üniversite tüm bu olumsuzluklara ve haberlere zemin hazırlamaktan bıkmadı.
 
Akdeniz Üniversitesi Nelerle Gündeme Geldi?
 
  1. “Dünyanın ilk rahim nakli” şeklinde lanse edilen haberde, bundan 10 yıl önce dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli gerçekleşmiş ancak başarılı gebelikle sonuçlanmamıştı. İlk denilen ancak 10 yıl sonra başarıya ulaşan gebelik tüm dünyaya 10 yıl önceki rahim naklini başarıya gösterir şekilde lanse edildi. Bu konuya dair iddiaları suç duyurusu yapan Prof. Dr. Ömür Taşkın’ın özlük hakları ifşa edilmiş ve bu konuyu haber yapan şahsımın haber siteleri (Suç duyurumda yer alacağı üzere) anayasaya aykırı şekilde tamamen kapatılarak basın özgürlüğünün önüne geçildi.
  2. Hem hoca hem şirket sahibi 3’lü… Üçlü hoca grubu, şirketlerinde ürettikleri yazılımları kendisine bağlı Tıp Fakültesi Dekanlığını da etkisi altına alarak tıp fakültesi öğrencileri üzerinden devreye soktuğu iddiaları fazlaca gündeme geldi ve bu durum hem öğrencileri hem de velileri tedirgin etti.  
  3. Hastanın kafatası bile kayboldu… Giresunlu hemşire Havva Dizdar’ın iddialarına ve mahkeme kayıtlarına göre;  Antalya'da 'Arteriovenöz Malformasyon' (AVM) teşhisi konularak bir ameliyat geçirdi. Bu ameliyata bağlı olarak beyninde oluşan ödem nedeniyle ikinci bir ameliyat için kafatasının bir bölümü çıkarılan hemşire Havva Dizdar'ın aylar sonra geri yerine takılacak kafatası kemiğinin çöpe atıldığı ortaya çıktı.
Kaybolan Kafatası İçin Ömer Özkan’dan Skandal Açıklama:
“Kafatası kemiği daha sonra kullanmaya uygun değildi"
    4) Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine Türkiye’nin en soğuk ve yasaklı günlerinde besleme yapan gönüllülerin ve hatta dernek başkanlarının bile alınmaması üzerine son derece korkunç hayvan katliamları yaşandı. Kediler soğuktan ve açlıktan öldü, köpekler de açlıktan kedileri yedi!
 
Akdeniz üniversitesi tüm bu tatsız haberlerle gündeme geldiği gibi, pek çok akademisyene mobing uygulandığı, sözleşmelerin yenilenmediği iddiaları da ayyuka çıktı.
 
Son skandal ise kampüsün tadının hakikaten kaçtığını kamuoyuna gösterdi. Pek çok basın kuruluşunda yer aldığı üzere; Akdeniz Üniversitesi Konservatuar Fakülte binası için 2019 yılında çürük raporu verilmiş, bunun üzerine konservatuvar eski müdürü ve sekreteri Hüsnü Gülez’n çabalarıyla toplam 20 milyonluk bağış kaynağı bulunmuştu.  
 
20 milyonluk bağışı konservatuvara harcamak yerine döner sermayeye aktarmak isteyen üniversite rektörü Özlenen Özkan’ın ısrarı sonucu bağışçı bağıştan vazgeçti ve bu da hem velilerin ve öğrencilerin hem de şehir halkının tepkisine sebep oldu.
 
Bağışlanan 20 milyonu amacının dışında kullanmakta ısrar eden rektör Özlenen Özkan, amacına ulaşamayınca bağışın yapıldığı konservatuvar fakültesi müdürünü görevden alarak, konservatuvar sekreteri Hüsnü Gülez’i de  İlahiyat Fakültesi’nde görevlendirdi.

Akdeniz Üniversitesi Aleyhinde Çıkan Haberlerin Hızına Yetişmek Mümkün Değil
 
O günden beri üniversite aleyhinde yapılan haberlerin, eleştirilerin hızına yetişmek ise mümkün değil. Bu haksızlık ve güç zehirlenmesine ülkenin dört bir tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi hakkında çok sayıda şikâyetin YÖK başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın görevlendireceği YÖK denetçileri tarafından inceleneceği bilgisini edinmekle birlikte, üniversite için, ülkesi için 20 milyon gibi bağış bulan müdürün ve Hüsnü Gülez’in ödüllendirilmek yerine cezalandırılma çabası büyük tepki gördü.
 
Onlarca siyasi ve gazeteci “Hüsnü Gülez yalnız değildir!” diyerek konuya dair tepki gösteren basın açıklaması yayınladı. O basın açıklamalarından birini seçip yayınlıyor ve altına da Akdeniz Üniversitesi’nde kampüsün tadının kaçtığına dair yapılan pek çok basın açıklamasının linklerini paylaşıyoruz.
 
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın:
Akdeniz Üniversitesi’nde neler oluyor?



Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Akdeniz Üniversitesi yönetimi kişisel çatışmaları bırakıp, üniversiteyi layık olduğu yere getirmek için çaba sarf etmelidir. Üniversite yönetimi öğrencilerin sorunlarına odaklanmalı” dedi.
 
Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Akdeniz Üniversitesi’nin olumsuz haberlerle gündeme gelmesini eleştirdi.
Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Antalyalı bir siyasetçi olarak Akdeniz Üniversiteyle ilgili çıkan olumsuzlukların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibiyle ilgili basında sık sık yer alan icraatları bir Antalyalı siyasetçi olarak üzüntü ve kaygı ile izlediğpini dile getirerek, “1 yıldan fazla bir zamandır Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve ekibi hakkında basında yer alan iddialar ülkemizin sanat, turizm, sağlık merkezi olarak kabul edilen Antalya’mıza yakışmamaktadır. Antalya şehri Akdeniz Üniversitesi’nde yaşananları hak etmiyor. Bir zamanlar Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında bulunan kurumun bugün itibariyle sorunlar yumağı olarak basında mütemadiyen olumsuz haberlerle yer alması öğrencileri ve çalışanları olduğu kadar Antalyalıları da tedirgin etmektedir. Artık Antalyalılar her gün üniversite ile ilgili basında çıkan olumsuz haberleri okumaktan, duymaktan bıkmıştır. Akdeniz Üniversitesi yönetimi kişisel çatışmaları bırakıp, üniversiteyi layık olduğu yere getirmek için çaba sarf etmelidir. Bu hali ile üniversite de ciddi bir yönetim eksikliği olduğunu basından okumakta, çocuklarının geleceği için çözüm arayan tedirgin velilerin, sosyal medyadan çözüm arayışında bulunan lisans öğrencilerinin çırpınışlarından anlamaktayım” dedi.
 
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖĞRENCİ SORUNLARINA ODAKLANMALIDIR-


Son zamanlarda bağış krizi ile başlayan olayın mağduru öğrencilerin ve öğrenci velilerinin eylemlerinin üzüntü verici olduğunun altını çizen Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Tüm velilerimizin ve öğrencilerimizin her zaman yanındayım. Rektörlüğün konu hakkında yaptığı basın açıklaması ile bağışın doğruluğunu öğrendim. Üniversite yönetimi artık öğrencilerinin sorunlarına odaklanmalıdır. Akdeniz Üniversitesi rektörlük görevi, başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere onun şahsında milletin bir emanetidir. Bu görevi icra ederken görevi tevdi edenlerin güvenini istismar edecek işlerden özenle kaçınmak gerekir” şeklinde konuştu.
 
KADRO BEKLEYEN 400 ÖĞRETİM ELEMANINA KADRO VERİLMİYOR

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan seçildiğinden beri hiçbir öğretim üyesinin kadro alamadığı ve bu sayının 400’den fazla öğretim elemanını ilgilendiren ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Öğretim elemanlarının kadro alamıyor olması da Antalya’nın gündemini meşgul eden konular arasında yer alıyor. Özlük hakları verilmeyen hocalardan iyi bir performans sergilemesi beklenemez. Özlük hakları iyi öğrenci yetişmesinin önündeki en önemli engeldir. Bu sorunun bir an önce çözümü için Üniversite yönetimine çağrıda bulunuyorum. Özlük haklarını alamayan hocalarımın yanımdayım. Konunun takipçisi olacağım. Konservatuvar Yüksekokul Sekreteri olarak görev yapan Hüsnü Gülez ve Okul Müdürü ile öğrenci velilerinin kişisel çabaları sonucu bulunan bağış takdire şayandır. Ayrıca, projenin kendi maddi imkanları ile çizdirilmiş olması ayrı bir takdir ve ödül konusudur. Fakat bahsi geçen bağışçının bağış yapacağı miktarın Üniversite yönetimi tarafından üniversite döner sermayesine aktarılmak istenmesi ve bağış amacı dışında kullanılmak istenmesi sebebiyle bağışçının desteğinden vazgeçtiği basında çok sayıda habere konu olmuştur.

Binanın onarımı, projenin çizdirilmesi ve bağışın bulunmasının dışında bugüne kadar Üniversitede yaptığı her görevde üstün başarılar gösteren kıymetli bürokrat Hüsnü Gülez’in, çabalarını yakinen takip etmekteyim. Tüm bu başarılarına karşın hiçbir gerekçe göstermeden, görev tanımı yapılmadan, Rektör Özlenen Özkan tarafından başka bir birimde görevlendirilerek cezalandırılmaya çalışıldığı iddialarını üzüntü ile takip etmekteyim. Rektörün bu kararını yeniden gözden geçirmesini temenni ediyorum.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ı ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Akdeniz Üniversitesinde yaşanan olaylara dur demeye davet ediyorum. Olayların takipçisi olacağımı kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.
 
Ve işte son bir haftadır çıkan;  çoğunluğu “Hüsnü Gülez yalnız değildir” başlığıyla oluşmuş  haber linkleri:

HÜSNÜ GÜLEZ YALNIZ DEĞİLDİR!



https://www.sanattanyansimalar.com/yazarlar/hasan-huseyin-dulun/antalyanin

kanayan-yarasi-akdeniz-universitesi-antalya-devlet-konservatuvari/2593/

https://antalyakorfez.com/haber/49074-veliler-yeni-bina-istiyor

http://antalyaningundemi.com/rektorluge-cagrida-bulundular/ Gazeteci Temel Irmak:
Hüsnü Gülez Yalnız Değildir https://www.gundemgazetesi.net/gazeteci-temel-irmak-husnu-gulez-yalniz-degildir-76714h.htm

https://www.gazeteakdeniz.com.tr/m-haber-8765.html

https://www.nehabertr.com/haber/15430-akdeniz-universitesi-sikyetleri-yok-kapisinda

https://www.akdenizpress.com/haber/16049-akdeniz-universitesi-sikyetleri-yok-kapisinda

https://www.gazeteakdeniz.com.tr/m-haber-8784.html

https://www.07haber.com.tr/d/70208/anadolu-birligi-partisi-genel-baskani-bedri-yalcin-in-akdeniz-universitesi-ndeki-olaylar-uzerine-basin-aciklamasi

https://bolgehaberajansi.com.tr/bedri-yalcin-akdeniz-universitesinde-neler-oluyor/

 https://www.akdenizgercek.com.tr/haber/43236-akdeniz-universitesinde-neler-oluyor

 
https://www.aydindenge.com.tr/guncel/03/10/2021/husnu-gulezin-arkasinda-bir-milyon-yurt-cocugu-var “Hüsnü Gülez’in arkasında bir milyon yurt çocuğu var”

https://www.gundemgazetesi.net/husnu-gulezin-arkasinda-bir-milyon-yurt-cocugu-var-76740h.htm

https://www.sanattanyansimalar.com/yazarlar/hasan-huseyin-dulun/antalya-konservatuvarda-sular-durulmuyor/2605/
 
http://www.yurtsendikalari.org/husnu-guleze-ceza-degil-odul-yakisir/