Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), düzenlediği bir törenle  vergi rekortmenlerine ve başarılı iş insanlarına ödüllerini dağıttı.
 
Yüzde 100 yerli üretime önem veren Zekai İlter’in yönetim kurulu başkanı olduğu E-Z Tohumculuk da, Kumluca’ya değer katan firmalar arasında yer alarak, aldığı plaketle başarısını taçlandırdı.  

KUTSO başkanı Murat Günay'ın, Yüksek İstişare Kurulu için hazırladığı plaket Vali Ersin Yazıcı tarafından E-Z Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı  Zekai İlter’e verildi.
 
 
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren E-Z Tohumculuk,  çalışmalarıyla dünya markası haline gelirken, firma sahibi Zekai İlter’in yerli üretime verdiği önemle üretilen yüzde 100 yerli tohumlar, dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor.
 
E-Z Tohumculuk’dan Dünyada bir ilk : “Tatlıcan”
E-Z Tohumculuk’un geliştirdiği ve tescil ettirdiği çekirdeksiz patlıcan tam bir mühendislik harikası…  Islah ettiği hibrit tohum sayesinde patlıcandaki çekirdek zahmetini ortadan kaldıran E-Z Tohumculuk;  Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğu belirtilen çekirdeksiz patlıcanı, ‘tatlıcan’ ismiyle tescil ettirildi.
Üretimi ve ıslahı aynı anda gerçekleştirilen tatlıcan, raf ömrünün uzun olmasıyla da dikkat çekiyor. 
 
Raf ömrü uzun pembe domates üretti
E-Z Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Zekai İlter ile firmada çalışan Türk mühendisler raf ömrü diğerlerine oranla 2 kat daha fazla olan ve 4 haftayı bulan pembe domates türü üretti. Yurt içi ve yurt dışında yoğun talep gören bu ürün de firmanın ürettiği yerli ırk ürünler arasında yerini aldı.
 
 


Kaynak: Banu Barlas