DenizBank personel alımı yapıyor.DenizBank‘ta işe başlayarak geleceği olan bir kariyer sahibi olabilirsiniz. Ayrıca DenizBank Türkiye’nin her yerinde açılmış şubeleriyle Türkiye’nin her yerinde personele ihtiyaç duymaktadır. DenizBank iş başvurusunda bulunmak için, alt kısımda paylaştığımız Denizbank ile ilgili ayrıntılı bilgileri ve tarihini inceleyerek başvuruda bulunabilirsiniz. Alt kısımda vermiş olduğumuz bilgilerde firmanın genel insan kaynakları bilgileri, firmanın personeline vermiş olduğu bilgiler, işe alım süreçleri, ne kadar personel alacağı ve istenilen genel niteliklere ulaşabilir ve bulunan bağlantıdan başvurularınızı yapabilirsiniz.

DenizBankın Tarihi
DenizBank 1938 yıllarında Türkiye’de büyümekte olan bir devlet bankası olarak kurulmuş. Fakat 1997 yılında ise bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından satın alınmıştır. DenizBank, Zorlu Holding’te sadece 9 sene kalabilmiş ve ekim 2006 yılında, Avrupa’da finans grubu olan Dexia alınmıştır. 6 yıl Dexia çatısı altında hizmet gösteren DenizBank 28 Eylül 2012 tarihinden itibaren Rusyanın büyük,köklü bankalarından Sberbank hissedarlığı altında faliyet göstermektedir.
DenizBank bütün gücünü çalışanlarından alır. Sürekli büyümekte ve yeni şubeler açmaktadır. Büyümekte olan şube bağlantıları ile ve hizmeti ile devamlı kadrolarına yeilikler getirmektedir. 2013 itibari ile 14.412 personeli ve yurddışı şubeleri ile birlikte 724 şubesi bulunmaktadır.

DenizBank’ta Kariyer
DenizBankta’ta işe başlayan bir personeli asistanlık ünvanından Genel Müdür ünvanına kadar uzun bir yok beklemektedir. Ünvanlar, asistan, uzman yardımcısı, uzman, yetkili, yönetmen ve üstü ünvanlar şeklinde uzanır.
Geleceğin, çalışanlarının gelişimiyle birlikte şekilleneceği düşüncesini benimseyen DenizBank, insan kaynakları uygulamalarını bir ‘değerlendirme’ aracı değil, ‘gelişime’ aracı olarak görmektedir. Performans Gelişim Programı (PGP) çalışanlar için bir davranış rehberi olmanın yanı sıra aday seçme ve yerleştirme, kariyer planlama, eğitim ve geliştirme gibi konularda bir başlangıç noktası kabul edilmektedir. Bu program ile birlikte yöneticiler ve astları arasında güçlü ve etkin bir ‘geri bildirim’ platformu sağlanması amaçlanmıştır.


Kaynak: Banu Barlas