ANTÜMDER Stres attı


Kısa adı ANTÜMDER olan, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma derneği, düzenlediği bir yemek organizasyonuyla birlikte strese dair seminer verdi.

ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur'un yaptığı açılış konuşması sonrasında 21'inci dönem Milletvekili Yard. Doç Dr. Süleyman Coşkuner'in sunumuyla strese dair söyleşiye yer verildi. 

Antalya Bütünşehir Kültür ve DayanışmaK Derneği (ANTÜMDER) Yönetim Kurulu Üyeleri ve ailesine günümüzün rahatsızlığı olan Stres Konulu Yemekli bir panel verdi.

Yönetim kurulu Üyeleri ve Eşlerine Yemek İkram eden ANTÜMDER, yemeğin ardından il Müftü Yardımcısı ve 2. Müftü olan Mustafa Aydın ve “Kaliteli Yaşamdan Esintiler” ve “Kaliteli Yaşamın Hırsızları” adlı kitapların yazarı olan 21. Dönem Milletvekili Yard. Doç Dr.Süleyman Çoşkuner’in sunumları ile Söyleşi gerçekleştirdi.

MÜSLÜMAN KENDİSİ İLE,BAŞKALARI İLE VE ALLAH İLE BARIŞIK OLMALI

Yemeğin ardından ilk sözü alan il Müftü Yardımcısı ve 2. Müftü olan Mustafa Aydın Yemek duasının ardından ANTÜMDER Yönetim Kuruluna İnsanın değeri ve yaşadıkları ile alakalı Söyleşide bulundu. Aydın; “Bizler insan olarak her halimize şükretmeyi bilmeliyiz.Cenab-ı Allah o kadar çok nimetler bize vermiş ki,bizler ne kadar değerini biliyoruz diye kendimize sormamız gerekiyor. Bizler Müslüman olarak üzerimize düşen görevleri gerçek anlamda ne kadar yapabiliyoruz? Bir çoban sürüsünü otlatır,sürünün gidip geldiği patikalar bellidir ve süt sağılacağı zaman o sürü kendisi ile ilgilenen çobandan başkasına süt vermez. Çünkü sahibini bilir. Peki bizler Sahibimizi gerçekten biliyor muyuz?” şeklinde konuştu.

Allah’ın İnsanı Mükemmel olarak yarattığına vurgu yapan il Müftü Yardımcısı ve 2. Müftü olan Mustafa Aydın; “Cenab-ı Allah her şeyi kusursuz yaratmıştır. Ve Biz insanlar için yaratmıştır. Gecenin gündüzü takip etmesinde bir hikmet vardır.Müslüman Önce kendisi ile,Etrafındakilerle ve en önemlisi Allah ile barışık olmalıdır. Hayatımızı da bu minvalde şekillendirdiğimiz zaman her şey bir bakmışsınız ki rayına giriyor.Toplumun çimentosu olan Dindir. Dini ortadan kaldırmaya çalışırsak Toplumun eninde sonunda çökeceğini unutmamak lazım.Her halimize şükretmeyi bilmek zorundayız” dedi

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞEN BİR DÜNYADA YAŞIYOR OLMAMIZ
İl Müftü Yardımcısı ve 2. Müftü olan Mustafa Aydın’ın ardından söz alan “Kaliteli Yaşamdan Esintiler” ve “Kaliteli Yaşamın Hırsızları” adlı kitapların yazarı olan 21. Dönem Milletvekili Yard. DoçDr.Süleyman Çoşkuner panele katılan yönetim kurulu üyelerine unutulmayacak bir söyleşi gerçekleştirdi.

Çoşkuner; “Stres’in oluşturan aslında bizleriz. Örneğin dişimiz ağrıdığı zaman ağrının etkisi ile strese gireriz. İyi ama o dişi çürüten kim? Neden zamanında bakmadık? Hayatımızı dolu dolu yaşamak sağlıklı ve kaliteli bir şekilde yaşamamız gerekiyor. Sadece sağlıklı olmak yetmiyor tabi. “ dedi

Sağlığın kaliteli yaşamın Subasmanı olduğuna dikkat çeken Çoşkuner, “Sağlık elden gittiği zaman her şey alt üst oluyor,O zaman ne yapmamız gerekiyor,başta sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Peki sağlığa dikkat ettiğimiz zaman her şey bitiyor mu? Elbette ki hayır. Hayatımızın her anında yaptığımız işleri tam anlamı ile yapmamız gerekiyor. Örneğin her insanın bir çok şapkası vardır. Kendimden pay biçecek olursam. Ben hem bir eski Miletvekiliyim,Hem Yard. Doç Doktorum,Hem Yazarım,hem Komşuyum,hem Babayım,Hem Kocayım,Hem Evlatım vs.vs. bunu daha da uzatabiliriz. Peki bu saydıklarımı tam anlamı ile yerine getirebiliyor muyum? İşte önemli olan soru bu. Bir doktor Gayet sağlıklıdır,ama Operasyon sırasında yanlış bir ameliyat yapıyorsa ya da en basitinden hastalarının gözü önünde alkol kullanıyor ya da sigara içiyorsa işte bu olmuyor. Yaptığımız işi de yaşantımıza en iyi şekilde enjekte etmemiz gerekiyor ki,o zaman kaliteli bir yaşama kavuşalım” şeklinde konuştu.

Bardağın her zaman boş tarafına değil,dolu tarafına bakılmasının gerektiğini söyleyen “Kaliteli Yaşamdan Esintiler” ve “Kaliteli Yaşamın Hırsızları” adlı kitapların yazarı olan 21. Dönem Milletvekili Yard. Doç Dr.Süleyman Çoşkuner; “Unutmayalım ki Değişmeyen Tek şey değişen bir dünyada yaşıyor olmamız. Her şey hızla akıp geçiyor. Bu geçen zamanı Kaliteli bir şekilde değerlendirmek ve yaşamak zorundayız. Sizlere bir kısa hikaye anlatayım. Kralın bir tanesi ferman düzenlemiş.Kimlerin ne yetenekleri varsa gelsin hünerlerini göstersinler,ödüllendireceğim demiş. Birçok yerlerden gelenlerden olmuş tabiî ki de. Kral bir tanesine sormuş, “senin hünerin nedir” diye. Karşısındaki de “ben 2 metre uzaklıktaki iğneden ipliği geçiririm” demiş. Kral şaşırmış tabi. “Yap bakalım” demiş. Adam ipliği iğneden geçirmiş. Kral “bu adama bir kese altın verin,100 tanede sopa vurun” demiş. Vezir merak edip sormuş “neden efendim böyle bir şey dediniz” diye. Kral demiş ki; “yaptığı iş gerçekten zor onun için bir kese altın verdim,Ama ipe sapa gelmez işlerle uğraştığı içinde 100 sopa vurdurdum” demiş. Bizlerde hayatımızda ipe sapa gelmez işlerle uğraşmak yerine,daha dolu dolu daha kaliteli yaşamak zorundayız” dedi

Söyleşi “Kaliteli Yaşamdan Esintiler” ve “Kaliteli Yaşamın Hırsızları” adlı kitapların yazarı olan 21. Dönem Milletvekili Yard. Doç Dr.Süleyman Çoşkuner’in Ney dinletisi ve Saz gösterisinin ardından,karşılıklı sohbetlerle son buldu. 

Banu Barlas


resim654435

resim979974


Kaynak: Banu Barlas