Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tayin edilen belediye işçileri yürütmeyi durdurma dilekçesi verdi. Akaydın yönetimindeki belediyede 2300 fazladan işçi kadrosu açılmıştı. Türel, bu fuzuli kadro ile yeni bir Antalya kurulabileceğini ifade ederek, 'Temizlikçi Yardımcısı' kadrosunun bile açılmış olduğuna, bu yolla görevin kötüye kullanılmış olmasına dikkat çekmişti.

Fuzuli işçileri ve bankamatik maaşlıları çıkartmak yerine, değerlendirilmek üzere ilçe belediyelere yollayan Türel, geçtiğimiz ay defalarca protestoya maruz kaldı. Tayin edilen işçiler adliye binası önünde  dilekçe vermek için toplandılar. Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, tayin edilen 300 çalışanın tek tek dilekçe vermek için hazırlandığını söyledi. İlk etapta kendisiyle birlikte 3 kişinin mahkemeye başvurduğunu belirten Karakurt, görevlendirmenin iptal edilmesinden yana ümitli olduklarını kaydetti.

Türel'in kendilerini sabahın 05:30'unda yollara döktüğünü ve bundan zevk aldığını iddia eden işçiler, tayinin art niyetli yapıldığını düşünüyor. Hizmet yerlerinin uzak olduğunu ve çalışacak yerleri olmadığını iddia eden işçiler, personelin çalışma şartlarından da şikayetçi. İşçiler dilekçeleri Bölge İdare Mahkemesi'ne vermek üzere dağıldılar.



Kaynak: Banu Barlas