Emekli sınıf üstü Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan çok yönlülüğü ile tanınıyor. Bitirdiği örgün 5 fakültenin yanında iki de doktorası bulunan Arslan; Avukat, Uzman Arabulucu, Uzlaştırmacı, Bilirkişi, Müşavir, İdari Bilim Uzmanı, Kamu Yönetim Uzmanı, İşletmeci, Eğitimci, Üniversite Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda da yazar.

Arslan’ın yazdığı tiyatro eserlerinden “Yarınlara Geç Kalma” Türkiye’nin dört bir tarafında sahne almaya devam ediyor. Antalya’da Feyzullah Arslan’ı vekâleten gittiğim ve yerine ödülünü aldığım ‘Yarınlara Geç Kalma’ ülkemizde çeşitli nedenlerle uyuşturucu kullanımının artması nedeniyle bu bağımlılığı önlemek adına verilen mücadeleyi konu alıyor.

 

Arslan uyuşturucu ile mücadele konusunda eğitim ve bilinçlendirmelerin yanı sıra tiyatronun da bilinçaltını etkileyerek faydalı olacağını düşünerek bu eseri yazmış.

Esere konu olan Murat, Mehmet ve Şükufe’nin üç çocuğundan ortanca olanıdır. Aile içindeki kavga ve iletişimsizlik, babanın oğluna olan ilgisizliği zaman içinde Murat’ın kırgınlıklarını arttırır. Murat’ın yalnızlığı onun hata yapmasına neden olur.

 

“Yarınlara Geç Kalmadan”, bir çocuğun hayatının nasıl bir anda değiştiğini ve bu değişimde kimlerin nerede hata yaptıklarını gözler önüne sermektedir

 

 

Başsavcı Ali Yeldan’dan Suç Önleme Hamlesi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın katkılarıyla eser 20 Aralıkta Eskişehir’de sahne aldı. Başsavcı Ali Yeldan bildiğimiz başsavcıların aksine suç işlendikten sonra değil, suç işlenmeden önce önleme görevi için kolları sıvadı.

 

Yeldan’ın katkıları ile gerçekleşen tiyatro ile bir başsavcı ilk defa ‘Suç İşlenmesin’ diye uğraş verdi, katkıda bulundu

Görevi suç işleyen sanıkları yargılanıp ceza alması için Cumhuriyet Savcısı olarak mahkemeye sevk etmek olan kamu görevlisinin, insanlar suç  işlemesin diye tiyatro ile hem eğlendirip hem de eğitip suç işlemekten alıkoymaya çalışması takdire şayan  bir davranış . Keşke tüm yetkililer  “önlemek tedavi etmekten daha iyidir” mantığı ile böyle güzel çabalarda bulunsa. Başsavcı Sayın Ali Yeldan ve tüm arkadaşlarını candan tebrik etmek gerek. Başsavcı Ali Yeldan’ın bu çabası  Eskişehirli tiyatro severler tarafından takdirle karşılandı.

 

 


Kaynak: Banu Barlas