Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız" dedi. Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyaaltı ilçesindeki Sarısu bölgesinde kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini belirtti.

AK Parti'nin engellilere ve bayanlara pozitif yönde ayrımcılık yaptığını anlatan Türel, bu durumun halk tarafından da destek gördüğünü belirtti. Konyaaltı'nda engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Türel, "Sarısu bölgesinde 'Kadınlar Plajı' adı altında plaj yapacağız. Bu çalışmayı bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. İsteyen istediği gibi inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmelidir" şeklinde açıklamada bulundu.

Bu durumun Antalya'da ilk olmadığını vurgulayan Türel, 1930- 1940 yıllarından önce de bu tür uygulama yapıldığını dile getirdi. Türel, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı 80 yıl geçtikten sonra hatırlamak ve adım atmanın kendilerine düştüğü için büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.


Kaynak: Banu Barlas