İsrail 'Ramazan Bayramı' demedi, aksine Ramazan Bayramı'na meydan okudu.Ateşkes kararı verip Bayram'da da Gazze'ye füze yağdıran İsrail, parkta oynayan ve Bayram kutlayan 10 çocuğun daha katili oldu.

Kendin güney ve kuzeyinde de 9 sivil İsrail füzeleriyle şehit oldu. Tanklarla yürüyerek de saldırılarına devam eden İsrail,isimlerinin Semih Cuneyd (4) ve Muhammed Ebu'l Luz (22) olduğu bildirilen, biri çocuk bir kişiyi de öldürdü.

El-Kudra; Han Yunus kentinin doğusundaki Huzaa beldesinde enkaz altından 6 kişinin daha cesedinin çıkarıldığını ifade etti. Bu açıklamaların üzerinden çok geçmeden Gazze'nin farklı noktalarına arka arkaya bombalar düştü. İsrail ordusunun, bölgenin batısındaki Şati Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bir park alanındaki en az 10 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Katliam akşam saatlerinde de devam etti. İsrail ordusu havadan ve karadan kuzey ve güneydeki sivil yerleşim alanlarını vurdu. Saldırılarda en az 9 Filistinli öldü.

Sahur saldırılarında da ölüm saçmaya devam eden İsrail;Gazze'yi enkaza çevirdi. Eşi ve 3 çocuğu yaşamını yitiren Hüseyin Semir Neccar da enkazdan yaralı çıkarıldı. Bombardımanda, okul hazırlıklarına başladıkları 6 yaşındaki çocuğunu kaybettiğini anlatan baba, gözyaşlarına hakim olamadı.

Bayramı mezarlıkta geçiren binlerce Filistinli gözyaşlarına boğuldu.İsrail'in 'Ateşkes' ilan edip bayram günü saldırması İslam camiasını kışkırtmak olarak algılandı. Bayram günü yapılan bu saldırı Türk-İslam camiasında dine yönelik saldırı ve kışkırtma girişimi olarak görülüyor.


Kaynak: Banu Barlas