Beklenen oldu, PKK'lı teröristin heykeli savcılık emriyle yıkılıyor. Mehmetçiğe ilk kurşunu sıkan PKK'lının Lice'ye dikilen heykelinin yıkılmasına karar verildi. 

PKK'nın silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos 1984 yılının 30. yıl dönümünde, Lice ilçesi Yolçatı köyüne Mahsum Korkmaz'ın anıtı dikilmişti. Diyarbakır Valiliğinin söz konusu heykelle ilgili suç duyurusu yapmasının yanı sıra, vatandaşlar da heykelle ilgili yoğun şikayette bulundu. Valiliğin suç duyurusunu değerlendiren Lice Sulh Ceza Mahkemesi, terörist Mahsum Korkmaz'ın heykelinin yıkılmasına karar verdi. 

Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti birlik ve bütünlüğüne zarar vermek amaçlı sıkılan kurşunun sahibinin heykelinin dikilmesine karşı büyük tepki gösterdi. Konuyla ilgili ilk tepki Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'den gelmişti. Tüzün'ün basın açıklaması şöyleydi:

"Marksist Leninist Zerdüşt taşeron terör örgütü PKK’NIN, terörist başı APO nun talimatıyla öldürülen militanı Mahsun KORKMAZ’ın ,Türk askerine PKK’nın ilk silah doğrulttuğu ve bir askerimizi şehit ettiği 15 Ağustos tarihinde heykeli Lice’de dikilmiştir.Devletin devlet olma gerekliliğiyle muamele etmek noktasında zafiyete düştüğü Lice’de ,Beka vadisine ismi verilen bir teröristin heykelinin dikilmesine göz yummak , göstere göstere yapılan bu meydan okumanın altında kalmak ,Devletimizin bölgedeki hakimiyetinin bitmesi demektir.Mezarı bile olmayan, kasaplar deresindeki hayvan pisliklerin arasında cesedi kaybolan bir hainin, Anadolu insanın nazarındaki kıymet hükmü açıktır. İslam’a ve Milletimize tasallut olmuş taşeron terör örgütünün kendi Hasan TAHSİN’nini oluşturma çabasına karşı devlet yetkililerinin biran evvel gereğini yapmasını bekliyoruz. Bu noktada devlet yetkililerimizin cesarete ihtiyacı var ise,cesaretlendirmeye hazır olduğumuzu da buradan kavli bir beyanla ifade ediyoruz."

ALPEREN OCAKLARI GENEL MERKEZİ


Kaynak: Banu Barlas