Diyarbakır Lice'ye ortamı germek ve olay çıkartmak için dikilen PKK heykeli mahkeme kararıyla yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne sıkılmış ilk PKK'lı kurşunun simgesi olan heykelin yıkılması aşikardı. Paralı asker PKK'nın uzun süredir Türkiye'yi karıştırmak için sebep kolladığı ve her fırsatı değerlendirdiği ve PKK'lı heykelini de sırf gerginlik çıksın diye diktiği de biliniyordu. 

Nitekim beklenen oldu ve heykel yıkılır yıkılmaz ortalık karıştı. Lice'de PKK poliste çatıştı. Çatışmalar sırasında bir PKK'lı öldü ve çok sayıda PKK'lı yaralandı. Çatışmalar sürerken bir kısım PKK'lı girdikleri bir okulun bahçesinde Atatürk büstünü ateşe verdi ve sonrasında da yerinden söküp çıkarttı. Atatürk'ün başını bir sopaya geçirip yerlerde sürükleyen PKK'lılar yaptıkları bu eylemi baştan sonra görüntülediler. 

PKK'lı heykel bahane edilerek daha pek çok eylem yapılacağa benziyor. PKK'nın ortamı germek için Türk Bayrağını indirme eylemlerinden sonra, sıradaki hedefin Atatürk büstleri olduğu düşünülüyor. 


Kaynak: Banu Barlas