Avukat Rahmi Kurt, bir GSM şirketinin 'Her yöne 10.000 dakika 66 lira' kampanyasının abonesiydi. İlk iki ay sorunsuz 66 lira ödediği faturadan sonra, 3'üncü ay 1452 liralık faturayı görünce şaşırdı.

Haksız talepte bulunan firmanın faturasını ödemeyen avukat, faturayı ödemeyince hakkında icra takibi başladı. Rahmi Kurt'un itirazları sonucunda iş mahkemesinde açılan davada, 10.000 dakikanın tüketicinin onayı olmadan 3000 dakikaya düşürüldüğü ve bunun sonucunda arada kalan dakikaların ücretlendirildiği ortaya çıktı.

Abonelere mesaj gönderilerek bu değişikliğin bildirildiğini iddia eden GSM operatörü avukatı, aynı zamanda sözleşmede firmanın tarife üzerinde değişiklik yapma hakkı olduğunu belirttiğini ve bu nedenle değişiklik yapıldığını savundu.

Tek taraflı mesajı ve bu mesaja istinaden abonenin kabul imzası olmadığı savunmasını yapan Rahmi Kurt, GSM orepatörünü tüketiciyi aldatmaya yönelik hüküm koymakla da itham etti.

Mahkemenin bilirkişi raporuna göre verdiği karar tüketici Rahmi Kurt lehine sonuçlandı. Rahmi Kurt, 1452 liralık faturanın kendisine ait olan 66 lirasından sorumlu tutuldu.

resim907931

Dava Emsal Teşkil Ediyor

Avukat Rahmi Kurt'un tüketici lehine sonuçlanan davasına yönelik yaptığı açıklamaya göre; "Sözleşmede tüketici aleyhinde bulunan maddeler kabul edilemez ve abone imzası veya onayı olmadan yapılan değişiklikten sorumlu tutulamaz."

resim135757

Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Banu Barlas