Yol kesme, bayrak indirme gibi her hamlenin Türkiye Cumhuriyeti devletini itibarsızlaştırma adına gerçekleştirildiği biliniyor. Tüm bu eylemlerde dikkati çeken yegâne unsur ise Paralel Yapının Hizmetçisi Cihan Haber Ajansı…

Pkk’nın sözde polis teşkilatı kurma görüntüleri, yol kesme görüntüleri ve bayrak indirme görüntüleri neden sadece Cihan Haber Ajansında yer alıyor hiç düşündünüz mü?

Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sıralı eylem planları için düğmeye basıldı. Bayrak krizinin yaşandığı günden önceki gece PKK’lıların örgütlendiği edinilen bilgiler arasında.

Bayrak indirmeden önceki gece Diyarbakır’ın Lice ilçesi Şenlik Köyünde silahlı 8 terörist tüm evleri teker teker dolaşıp, örgütlerine her evden bir kişi verileceğini duyurmuş. Eleman vermeyenlerin de kişi başına 20 bin lira hazırlanması istenmiş.

Diyarbakır’ın Silvan ve Hazro ilçesi kırsalında karakol yapımında çalışan ve bundan bir ay kadar önce kaçırılan mühendis için de para istendiği ortaya çıktı. İddialara göre mühendisin ailesi kandile giderek, oğullarının salınması için yüklü miktarda para ödemiş.

Tüm bu olanlar 1,5 yıldır uyuşturucu ve silah ticaretinden para kazanamayan ve Türkiye’yi geçiş bölgesi olarak kullanamayanların PKK’nın düğmesine yeniden bastığını göstermekle birlikte, PKK’nın yeniden örgütlendiğini ve sıradaki eylem planlarını harekete geçireceklerini gösteriyor.

Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Özel Haber