Muhalefet Koalisyonu

Türkiye’de dünya literatürüne girecek ilkler yaşanıyor. Her geçen yıl oylarını arttıran Ak Parti iktidarını alt edebilmek için CHP ve MHP Muta Nikahı ile birleşti.

Belediye Başkanlığı seçimlerinde kıyılan nikâh, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de devam ediyor.

Türk Halkı Çatı Adayını Tanımıyor


Seçim zamanı Bahçeli; “Başörtüsü sorununu bir ben hallederim” dedi, iktidar ortağı oldu ancak halletmedi.
Seçim zamanı Baykal, Ninja kapalı kara çarşaflılara CHP rozetini gururla taktı ancak muhafazakâr seçmeni yine kandıramadı.
Seçim zamanı Kılıçtaroğlu kapalı kadın adaylarını gururla tanıttı, ertesi günü adını sordular, hatırlayamadı…
Seçim zamanı CHP ve MHP muhalefet koalisyonu oluşturdu, buna rağmen Ak Parti oylarını % 38’den % 45.5’a çıkarttı. Yani yine bir işe yaramadı.
Şimdi yine seçim zamanı, CHP ve MHP sırf kariyerinde ‘İslam’ adı geçiyor diye Ekmeleddin İhsanoğlu adında bir aday buldu ancak halk adını hiç duymadığı bu kişiyi çatının içinde değil dışında değerlendiriyor.

CHP ve MHP Meclise Önerge Verdi


“Seçim pusulasının yanına tablet koyulsun, adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımayanlar adayını google’a sorsun öğrensin.”

CHP’li Vekillerin Çatı Adayına Tepkisi

Antalya Milletvekilleri için de sürpriz olduğu anlaşılan çatı adayı tepkisi geldi. “ 1 Nisan Şakası gibi!” Şaşkın ve kızgın olduğunu belirten vekiller Çatı adayını tasvip etmediler.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, İhsanoğlu'nun adaylığı için "İlahiyat fakültesine dekan, Diyanet İşleri'ne başkan seçmiyoruz" dedi. CHP'nin, aslı varken benzerine, aynı referanslara sahip adaya oy verilmesini istediğini savunan Kaptan, "Büyük bilim adamı, alim olabilir. Ama toplumsal karşılığı nedir? İki ayda ismini ezberleyemezler" dedi.

Milletvekili Gürkut Acar ise Ekmeleddin İhsanoğlu adı karşısında yaşadığı ruh halini 'şaşkınlık' olarak nitelendirdi.

Milletvekili Arif Bulut, henüz konuyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmadıklarını belirterek, "Herkesin yaşadığı ilk şoku ben de yaşadım. Bu kadar alakasız bir aday gösterileceğini beklemiyordum. 1 Nisan olsa '1 Nisan şakası' diyeceğim. Şaka gibi, gülünç" diye konuştu.
İhsanoğlu'nun Atatürkçülüğü ve cumhuriyetçiliğinin sorgulanan bir noktada olduğunu savunan Bulut, "Hal böyleyken, CHP'nin adayı veya çatı aday olarak gösterilmesi inanılır gibi değil. Sağlıklı bir durum değil. CHP'yi geri dönülmez uçuruma itiyorlar, hançerliyorlar gibi" dedi.

Halkın Çatı Adaya Tepkisi


Siyasete koalisyonun tanımı değişti. “ Siyasette partiler iktidar olabilmek için koalisyon oluştururdu. Şimdi ise muhalefet edebilmek için koalisyon oluşturuyorlar”
“Chp-Mhp muta nikâhını çoktan kıydı. Bunu resmiyete döksün, Chp-Mhp birleşsin, partilerinin adını da ÇATI koysun. Biz de onlara aynı çatı altında mutluluklar dileyelim...”

Banu Barlas Okumuş










Kaynak: Banu Barlas