Gazipaşa’nın “En Sevilen” Esnafı
Fatih Durusoy Odayı Odadan Yönetmeye Aday
Gazipaşa’nın en çok tanınan ve sevilen esnafı Fatih Durusoy, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı adaylığı için soluksuz çalışıyor.

1978 yılında Gazipaşa’da doğan Fatih Durusoy, Alanya Alâaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Yaklaşık 25 yıldır Gazipaşa’da esnaflık yapan Durusoy, sebze ve meyve dağıtımıyla uğraşarak hem üreticiyle hem de esnafla doğrudan temas halinde bulunuyor.
Objektif yapısı, güler yüzü ve esnafla kurduğu samimi ilişkileri ile tanınan Durusoy, ‘herkese ve her görüşe eşit mesafede duran’ anlayışı sinerjiye çevirerek, birlikten doğacak kuvvet ile esnafın çok daha iyi yerde olmasını hedefliyor.
“Odamızı Odamızdan Yöneteceğiz” sloganı ile yola çıkan Durusoy: “Değişim esnafla başlayacak, odamızı esnafın omzunda bir yük değil, arkasında bir güç haline getireceğiz.” dedi.
NeHaber Gazetesi için yaptığımız görüşmede Durusoy, projelerine dair şunları söyledi:
Resmi tatiller dışında, yılın 261 günü odada muhakkak yönetim kurulu üyesi olacak ve odada muhatap bulunacak.
İnternet üzerinden esnaf kategorisine göre gruplar oluşturarak, kolay ve anlık iletişimler sağlamak.
Whatsapp grubumuz üzerinden hukuki danışmanlık hizmetinin yanı sıra, ayda bir kez odada diyetisyen, psikolog hizmeti verilecek.
Hayvanlar için “Candost” noktaları oluşturacağız. Kedi ve köpeklerin mama kaplarını ve ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Veteriner desteği, besleme ve sağlık kontrol hizmetlerini sağlayacağız.
* Odamızı, esnafın güvenle kapısını çaldığı sıcak bir yuva haline getireceğiz.
* Sorunlara hızlı ve samimi çözümler üreten bir yönetim kuracağız.
* Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir oda anlayışı benimseyeceğiz.
* Esnafın gelişimine ve gücüne katkı sağlayacak projeler üreteceğiz.
Oda ile değil, oda için var olacağını belirten Durusoy, odanın esnafın güç kaynağı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Esnafın gücünü artıracak projelere odaklanacaklarını vurgulayan Durusoy, esnafın kalkınması için en önemli etkenin para döngüsü olduğunu belirterek, esnafın kendi arasında nakit para akışına teşvik ederek işe başlamak gerektiğini vurguladı. Buna istinaden şu şekilde küçük bir anekdot da aktardı:
Deniz kıyısında bir kasaba, kış sezonu hava soğuk ve dolayısıyla kasaba bomboş. Herkesin borcu var ve zor durumdalar. Şans eseri kasabaya bir turist geliyor ve bulduğu bir motele giriyor. Resepsiyona oda karşılığında 100 Lira bırakıp odasına çıkıyor.
Motel sahibi parayı hemen alıp, market sahibine borcunu ödüyor.
Market sahibi o parayla toptancıya olan borcunu kapatıyor.
Toptancı sevinçle parayı alıp, nakliyeciye olan borcunu veriyor.
Nakliyeci parayı alıp benzinlik sahibine olan borcunu ödüyor.
Benzinlik sahibi de o parayla motele olan borcunu ödüyor.
O sırada turist geri dönüyor ve odayı beğenmediğini söyleyip 100 Lirasını geri alıyor.
Bu durumda kimse kâr etmiyor fakat herkesin borcu kapanıyor.

“Yıllardır bu topraklarda esnaflık yapan, esnafla aynı sorunları yaşayan biri olarak, odamızın daha güçlü, daha samimi ve esnafın gerçek yuvası haline gelmesi gerektiğine inanıyorum.” Diyerek, değişimin esnafla başlayacağını belirten Durusoy: “Bizim için makam değil, esnafın refahı ve birliği önemlidir. Güçlü esnaf, güçlü oda; güçlü oda, güçlü toplum ve güçlü devlet demektir. Hep birlikte el ele vererek, odamızı hak ettiği konuma taşıyacağız.” Şeklinde açıklamalarla aday profilini ortaya koydu.
