CHP'nin çiçeği burnunda Antalya İl Başkanlığı, Kılıçtaroğlu'nun yalanlara tutunma politikasının takipçisi olduğunu ortaya koydu.  'Durmak yok, yalanlara devam' zihniyetiyle Kılıçtaroğlu'nun izinden giden Cavit Arı, CHP'nin Türkiye genelinde olduğu gibi, hükümet aleyhinde siyaset yaparak muhalefet koltuğunu benimsediğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl paralel yapının tuzağa düşürmek istediği Ak Parti, Halkbank Genel Müdürünün evinden çıkan kutu paralarla suçlandı. Paralel yapının düzenlediği baskınla tüm Türkiye 2 gün boyunca televizyonda Bakan çocuklarının evinden ve kasasından çıkmış gibi gösterilen dolarları ve yine bakan çocuğunun evinde bulunmuş gibi gösterilen para sayma makinesini izledi. Paralel yapının taşeronu olan Cihan Haber Ajansı'nın Halkbank Genel Müdürü'nün evinden aldığı görüntüleri Bakan evi olarak göstermesi ile birlikte "Çamur at izi kalsın" felsefesi işte bugüne kadar geldi.

Halkbank Genel Müdürünün avukatının da anında sunduğu yardım makbuzları ve yolsuzluk olmadığını ispatlaması CHP için hiç bir şeyi değiştirmedi. Çünkü gerçek ne olursa olsun önemli olan gerçek değil, CHP'nin olmasını istediği gerçekti. Nitekim CHP Genel Başkanının da ısrarla tutunmaya çalıştığı yalanların Antalya uzantısı dün sahne aldı.

Cavit Arı Kılıçtaroğlu'nun İzinde

CHP Antalya İl Başkanlığı, 17 Aralık operasyonun yıl dönümünde sahte dolar ve ayakkabı kutularıyla eylem yaptı.CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı’nın da aralarında bulunduğu grup, Kazım Özalp Caddesi Attalos Heykeli önünde bir araya geldi.

Ellerindeki sahte dolarları havaya savuran İl Başkanı Arı, yapılan operasyonun yıl dönümünde başka operasyonlar yapılarak toplumun algısının yönlendirilmek istendiğini iddia etti. İl Başkanı Cavit Arı, 17- 25 Aralık haftasını bundan sonra "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" olarak belirlediklerini söyledi. Arı, "Bu yolsuzluk ve operasyonun resmi olarak dosyası kapatıldı. Unutulması adına da gündem saptırılmaya çalışılıyor. 185 milyon dolara Cumhurbaşkanı’na uçak alınıyor. Ak Saray ve uçak için 1,8 katrilyon para çarçur edilmiştir. Bu parayla 125 bin üniversite öğrencisine yıllarca burs verilebilirdi. 120 öğrenci yurdu, 12 derslikli bin okul yapılacak parayla saraylar yapıldı” dedi.

Grup içerisindeki bazı kadınlar ellerinde “17- 25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun” yazılı pankart taşıyarak slogan atarken, açıklamasının ardından grup,beraberinde getirdikleri sahte dolarları havaya saçarak dağıldı.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas