Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Büyükşehir belediyesi arasındaki çekişmelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz hafta halka tabela ile mesaj veren belediyeler arasında bu kez de cenaze hizmetleri anlaşmazlığı yaşanıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile cenaze hizmetlerinde iş birliği yapma teklifinden aldığı olumsuz yanıt üzerine belediyenin sosyal medyadaki resmi hesabından siyah zemin üzerine “Canınız sağolsun” başlığı ile durumu vatandaşlara anlatarak sitem etti. Siyah zemin üzerine “Canınız Sağolsun” hitabıyla başlayan yazıda şu ifadelere yer verildi: “Canınız Sağolsun; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, her iki belediyemizin de vermekte olduğu cenaze hizmetleri konusunda iş birliği ve görev paylaşımı önerdik. Zira Muratpaşa Belediyesi’nin kaldırdığı cenazeler Kurşunlu Mezarlığı’na, yani kente en uzak mezarlığa gönderiliyordu. Muratpaşa’nın getirdiği cenazeler geç yıkanıyordu. Kentimizin ve halkımızın yararı için iş birliği ve görev paylaşımı önerdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın görevlendirdiği Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı, 30.12.2014 tarihinde saat 10.30 da Huzurevi Müdürümüzü arayarak Cenaze Hizmetleri konusunda işbirliği yapmak istemediklerini beyan ettiler. Canınız sağolsun…”

Görülen o ki Büyükşehir Belediyesi partilerin araç olduğunun son derece farkında. Farkında ama ne yazık ki bunu bir hizmet aracı olarak değil de mücadele aracı olarak kullanmaya başladı. Antalya'da olay halka hizmet olmaktan çıktı, inatlaşmaya doğru gidiyor.

Halk Çekişmeden Rahatsız

Antalya'da halk bu çekişmeden rahatsız ve artık çekişme yerine hizmet görmek istiyor. Tabela savaşına konu olan alanın Menderes Türel'in bir önceki döneminde de boş olduğu düşünülürse, aradan geçen 10 yıl sonunda Muratpaşa Belediyesinin projesini geri çevirmesi de son derece manidar bir hal alıyor.

Hani Halka Soruluyordu?

Menderes Türel seçim öncesinde vaat ettiği gibi, projeleri halka sunarak sürdürüyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi olduğu gerçeğini de göz önüne alırsak, diğer belediyelerin önerilerini de halka sunması gerekmiyor mu?! Sözgelimi Muratpaşa Belediyesinin spor kompleksi projesi ve son olarak da 'Cenaze Hizmetleri' önerisini.

Sözkonusu halka hizmetse eğer, çifte standarta tabi tutulamaz. Büyükşehir Belediyesi gibi diğer tüm belediyeler de halkın oylarıyla görev aldılar. Bu durumda yetki çoğunluğuyla halka sadece kendi projelerini sunmak, diğer belediyelerin projelerini reddetmek etik olmadığı gibi hak ve iyi niyetle de bağdaştırılamaz.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas