Osmanlı Ocakları'nden gelen cevap aşağıdaki gibidir. Aynen yayınlıyorum.

Osmanlı Ocakları Siyaset üstü bir kurumdur !
Hiç bir partiyle organik bir ilişkimiz yoktur. Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Sayın Süleyman SOYLU her ne açıklama yaptıysa doğrudur. Ak Parti ülkeye hatta dünya ya mal olmuş bir partidir. Ne kurumumuz Osmanlı Ocaklarına, nede başka bir teşkilata ihtiyacı da yoktur.

Osmanlı Ocakları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle de kurulmamıştır. Osmanlı Hanedanı paşalarından PAŞAALİ'NİN oğlu Molla Mevlüt'ün öz torunu A. Kadir CANPOLAT, Ecdadının sürgün gittiği Erzurum'da doğmuş ve Osmanlı Ocaklarını ERZURUM'DA kurmuş, daha sonra genel merkezini ANKARA'YA taşımış ülke genelinde olduğu gibi Dünya genelinde de teşkilatlanan büyük SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR.

Hedefi; Osmanlı Ahlakı,Adaleti,Hoşgörüsünü yeniden yaşamak ve yaşatmaktır.Siyasetle ilgilenmeyen Osmanlı Ocakları, Milli iradeye saygı mitingleri gibi Osmanlı Medeniyetine sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız için pensilvanya beddua ettiğinde Erzurum'da 200 bin fetih süreleri okuyup ve okutarak Milletin Adamına sahip çıkmıştır. Daha sonra Diyarbakır'da 1 milyon fetih süreleri okuyup seçim alanlarında Milletin Adamı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a destek için mitinglere katılmıştır. Siyasete değil Milletin adamına Milli iradeye destek vermiştir.

Siyaset Osmanlı Ocaklarına göre değildir. Osmanlı Ocakları siyasete girmeyi de düşünmüyor.Paralel yapı denen bir suç örgütü vardır. Osmanlı Ocakları bu suç örgütüne yönelik dikleştiği görülmektedir. Bu yüzden Ak parti ile ilişkilendiriliyoruz. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın Osmanlı Ocaklarını kurdurduğu isnat ediliyor. Bunlar art niyetle birilerinin iddia ettiği asılsız ve iftiralara kimse itibar etmemelidir.Ne Ak Partinin Nede Sayın Cumhurbaşkanımızın Böyle bir teşkilata ihtiyacı yoktur. Osmanlı Medeniyetini yaşayanların buluştuğu adres Osmanlı Ocaklarıdır..

Tüm Siyasi partiler eşit mesafededir bize, kapımız herkese açıktır.Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Arap Etnik kimlik veya mezhep ayrılığı yoktur bizde. Hatta Gayri Müslimlere Hz Fatih gibi ''DİLEDİKLERİ GİBİ İBADET VE İKAMET EDEBİLİRSİNİZ'' Hoşgörü çizgisinde olan Osmanlı Ocakları, Osmanlı Medeniyeti için mücadele edip Osmanlıca gibi Osmanlı Kültürüne sahip çıkacak projeler geliştirmektedir.''Böylesine puslu havada, izleri kaybedilmek istenen ecdadımızın mirasına sahip çıkmanın ve buna hizmet etmenin ne olduğunu bilip bu şuurla, Irz-ı can yapıp, Ulu batlı Hasan gibi mücadele eden ve uhudu asla terk etmeyen kardeşlerimizle Osmanlı Ocaklarında olmanın onurunu, şükrünü yaşıyoruz...
Bu vesile ilede Dünya geneli
Osmanlı Ocakları Teşkilatımızın 10. Yıl dönümü kutlu olsun, Allah (cc) yar ve yardımcımız olsun''
Osmanlı Ocaklar Genel Başkanı
A.Kadir CANPOLAT


Kaynak: Banu Barlas