Antalya Muratpaşa Belediyesi her hafta mahalle mahalle gezip, halkla bire bir görüşme yapmaya devam ediyor. Siyaseten alışık olmadığımız şekilde tabana inen Ümit Uysal’lı Muratpaşa Belediyesi, sorunları yerinde dinlemekle kalmıyor, tam kadro hazır ekibiyle sorunları anında ve yerinde çözümlüyor.

Yerel Yönetim hiç bu kadar ‘Yerinden’ yönetilmemişti…

Muratpaşa Belediyesi Başkan Ümit Uysal eşliğinde tam kadro halkın karşısına çıkıyor. Meclis üyeleriyle birlikte, belediyedeki tüm birimlerin müdürleri de halk gününde toplantıya iştirak ediyor. Halkla yapılan toplantı esnasında dile getirilen sorunlar hemen o an çözülüyor. Başkan Uysal’a yöneltilen soru ve istekler, ilgili bölüm müdürüne anında sevk edilerek bire bir görüşmelerle cevap buluyor.

Ümit Uysal’ın halkla yaptığı bire bir görüşmelerde her istek olumlu cevaplanmıyor elbette. Belediyeyi ilgilendiren, belediye yetkisinde olan her sorun olumlu karşılık bulurken, belediyenin yetki ve yetisi dışında bulunan sorunlar ise yine anında cevaplandırılarak vatandaş bilgilendiriliyor.

Belli bir bütçeyle her işi yapıp her vatandaşın derdine derman olmaya çalışmak, bundan da öte, vatandaşın karşısına bire bir çıkarak her türlü eleştiri ve sıkıntıya siper olmak her siyasinin harcı değildir. Ümit Uysal’ın sergilediği performans hakikaten takdire şayan iken, izlediği şeffaflık, hesap verebilirlik ve taban politikası Muratpaşalı vatandaşların gönlünü fethetmiş görünüyor…

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas