Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin kadına şiddete 'dur' demek için aylar öncesinden hazırlık yaptığı 5 bin kadından oluşan koro, dün belediye binası yanındaki alanda biraraya geldi. Kadınlar korosunun konserine, Antalya'nın dört bir yanından binlerce kadın akın etti. Kadınların sayısı toplam 15 bini bulurken, etkinlik için Muratpaşa Belediyesi de 15 bin kaşık dağıttı.

Kadına dair her konuda kadının yanında olan Kadın Adayları Destekleme Derneği Ka.Der'de 'Kadına karşı şiddete hayır!' dedi... Ka.Der Antalya Başkanı Uğur Karaca konuya dair şu şekilde açıklamada bulundu:

" Kadına yönelik şiddete 'dur!' derken bile içimiz acıyor. Meramımızı anlatamadığımız için, şiddeti önleyemediğimiz için... Kadına dair her tür soruna bire bir eğilmek için, kadınların sorun ve ihtiyacını en iyi kadın bildiği için ille de kadın yöneticiler diyoruz. Yaklaşmakta olan seçimlerde aday belirlenirken kadın kotasının muhakkak arttırılması gerektiğini de bir kez daha vurguluyor ve arzu ediyoruz."

8 Mart için özel hazırlanan 5 bin kadından oluşan koronun okuduğu 'Bugün günlerden kadın' adlı şarkı sırasında binlerce kadın da kaşıkla ritim tuttu. Kadınlar ardından 'Bir Dalda İki Kiraz' türküsünü seslendirdi. Antalya'daki bu coşkuya, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki kadınlar da ortak oldu. Etkinlik sırasında Karşıyaka ile canlı bağlantı kuruldu. Orada toplanan yaklaşık 8 bin kadın da aynı şarkıları seslendirdi. Kadının sesini Türkiye'ye duyuran iki ilçenin belediye başkanları da kadının toplumdaki yerinin geliştirilmesi ve şiddetin durdurulmasına yönelik mesajlar verdi.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas