Anadolu Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği örnek bir etkinliğe imza attı. Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın’ın rutin aralıklarla düzenlediği ‘tanışalım, kaynaşalım’ kahvaltısı 3-9 Kasım Organ Nakli haftası kapsamında, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Lara Robert’s Coffee de yapıldı.

2001 yılında kurulan ve 8 Bine yaklaşan üyesi bulunan Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Bedri Yalçın, kahvaltı sonrası kısa bir konuşma ile derneğin amacı ve faaliyetlerinden şu şekilde bahsetti:
“ Derneğimiz 2001 yılında kurulmuş olmakla birlikte, 8 Bine yakın üye sayısına ulaşmıştır. Bugün bu dernek sadece Antalya’da değil, ülke geneli ve hatta yurt dışında dahi temsilciliklere sahiptir. 29 ilde ve 7 bölgede varlık gösteren derneğimizin asıl amacı sahip olduğumuz kültürümüzü yaşatmaktır.
Bizim AB’miz Avrupa Birliği değil, Allah’ın birliğidir, aile birliğidir… Allah’ın ve aile birliğinin olmadığı yerde huzur, mutluluk, başarı olur mu? Tabii ki olmaz… Aile birliğinin olmadığı yerde milletler olmaz, topluluk dayanışmaz, hiçbir şey yaşamaz, yaşatılmaz. Bu sebeple önce aile birliği diyoruz.

resim542526

Üçüncü AB ilkemiz ise akıl birliğidir. Bugünkü birlikteliğimizi oluşturan da akıl birliği değil midir? Akıllarımızı birleştirerek birbirimize dostluk, kardeşlik sunabiliyorsak, insanlara, topluma, ihtiyaç sahiplerine erişebiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.
Lara Robert’s Coffee sahibi Sayın Abdullar Irmak sponsorluğunda düzenlenen Anadolu Birliği Derneği kahvaltısının ardından, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri organ bağışı ile ilgili kısa bir sunum yaparak organ naklinin önemini anlattılar. Toplu çekilen resim sonrası program sona erdi.

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas