Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Zeytinköy Mahallesi Antalya’nın kara lekesi… Uyuşturucudan, illegal silah alışverişine, köpek dövüştürmekten, koyun barınaklarına, ehliyetsiz çocuk şoförlerden, at yetiştiriciliğine, 24 saat boyunca mobil içki içicilerden, hırsızına kadar bu mahallede konuşlanmış durumda.

Zeytinköy’de konuşlanan uyuşturucu ağına para akıtanlar para yerine çalıntı mallarla da alışverişlerini yapabiliyorlar. Bu nedenle Zeytinköy’ün her yerinde elektrikli bisiklet ve motosiklet dolu. Yine eroine para kaynağı olarak çaldıkları koyunları da Zeytinköy’deki eroincilerle takas edebiliyorlar.

Sokaklarda, parklarda ve arabalarda içip içip havaya ateş eden Texas kovboyları yüzünden buradaki evlerin panjurları delik deşik. Her arabanın bagajında pompalı tüfek bulunuyor. Hemen hemen herkesin Pitbul’u var.

Uyuşturucu Yatağı

Zeytinköy Antalya’nın uyuşturucu deposu. Resmi olmayan bilgilere göre Antalya’da eroin kullanan kişi sayısı 5 bin. Günde 1 gram eroin 60 lira ve bu durumda günlük eroin cirosu 300 bin lirayı buluyor.

Polisin yaptığı baskınlara ve denetlemelere çözüm olarak da her evin bahçesinde eroin odaları oluşturulmuş. Böylelikle eroinin cepte dışarı çıkma oranı azalıyor. Kullanıcılar bu evlerin bahçelerinin içine özel yapılmış olan kulübelerde uyuşturucularını kullanabiliyorlar.


Şehrin Merkezinde Koyun Barınağı!

Şehir merkezinde hayvan yetiştiriciliği yasak olduğu halde, Zeytinköy’de canlı hayvan barınakları var. Yol kenarlarına koyun barınakları kurulmuş. . Kokudan ve pislikten geçilmeyen bu barınaklardan halk şikâyetçi.



İtfaiye bile polis olmadan giremiyor!

Yangın çıksa itfaiye bile polis olmadan bu mahalleye giremiyor. Burada halk için sağlıklı yaşam koşulları yok. Maddi durumu elverişli olmadığı ve ucuz olduğu için bu mahallede yaşayan insanların huzurlu ve can güvenliklerinden emin oldukları tek bir gün bile yok.

Zeytinköy’ün yarısı Vakıf arazisi…


Zeytinköy’ün yarısı vakıf arazisi ve gerek Muratpaşa gerekse Antalya Büyükşehir belediyeleri burayı vakıflardan istemesine rağmen verilmiyor. Bu nedenle de herhangi bir kentsel dönüşüm, yenileme, yapılandırma uygulanamıyor.

Turunç Masa: “ Taşının” dedi

Bu şikâyetleri bizlere ulaştıran vatandaşlardan biri, Muratpaşa Belediyesi’ndeki Turunç Masa’yı aradığını ve şikâyetlerini ilettiğinde; “ Orada ne işiniz var, taşının o halde.” Cevabını aldığını iddia etti.




Adı Texas Köy olarak değiştirilsin!


Zeytinköy’de tüm bu sıkıntılar içinde yaşamak zorunda kalan halk şu mesajı verdi:
Devlet ya bu sorunları çözsün ya da buranın adını Texas Köy olarak değiştirsin!

Burada bulunan 500 kişilik bir sitenin 200’ü öğrenci ve aileleri olmadan okula gidemiyorlar. Bu sitede kaldırım yok, yol yok ve otobüs geçmiyor. Hırsızdan, eroinciden geçilmiyor ve burada bulunan muhtarlığın önünde bile her gün silah sıkılıyor.

Resmi kayıtlara dayalı işi ve geliri olmayan, hattı zatında zaten legal hiçbir işe sahip olmayan insanların altında lüks arabalar, her evde lüks teknolojik gereçler mevcut. Geliri olmayan bu insanların elde ettiği malların hesabı soruluyor mu?!

ÖZEL HABER
Banu Barlas










Kaynak: Banu Barlas