Antalya’nın Kepezaltı Santral mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması, yüzlerce kediyi sahipsiz ve aç bıraktı.

Kentsel dönüşüm nedeniyle şu ana kadar % 80’i yıkılmış olan Kepezaltı Santral mahallesi tamamen tahliye edilmiş durumda. Moloz yığını ile dolu terk edilmiş Santral Mahallesi’nden geriye mahallenin kedileri kalmış durumda. Mahallede kendi haline terk edilen kedi ve köpeklerin tamamı aç, susuz. Yaşam olmadığı için çöp de bulunmayan mahalledeki kediler hayvan severler tarafından gösterilen olağanüstü bir çabayla beslenmeye çalışılıyor.

resim895873

Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Orhan konuya dair her türlü resmi girişim ve müracaatta bulunmasına rağmen herhangi bir sonuç alamadığını dile getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağının Santral mahallesinde olduğunu ve her gün bu güzergâhı kullanan yetkililerin durumu gördüğü halde müdahale etmediğini iddia eden Orhan, yılbaşı itibariyle bu mahallenin taşeron firmaya dümdüz olarak verileceğini, taş üstünde taş kalmayacağını belirtti.

resim450611

Öbek öbek yaşayan aç-susuz kedileri kendi olanaklarıyla besleyen gönüllüler yetkililerin bu işe el atmasını istiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine konuya dair müdahalede bulunup yardım etmeleri için çağrıda bulunan ASKODER Başkanı Mehmet Orhan’ın konuya dair kendi çabasıyla oluşturduğu çözüm alternatifi de var.

resim556190

ASKODER Doyran’da Kedi Köyü Kurdu


Doyran Köyü’ne kedi köyü kuran ASKODER ( Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği) gönüllüleri her gün kendi çabalarıyla sahipsiz kedileri bu köye taşıyor.

resim775394

ASKODER Başkanı Mehmet Orhan, tüm hayvan severleri sahipsiz kedileri Doyran Kedi Köyü’ne götürmeye yardım etmeye davet etti. Çakırlardaki barınağa gelmeden Saklıkent yol ayırımında kurulan Kedi Köyü şimdi minik misafirlerini bekliyor.

resim785227






Kaynak: Banu Barlas