2003 yılında engelli çocuğa sahip aileler tarafından kurulan Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği gümüş madalya ile taçlandı. 2019 Down Sendromu Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonasında Türkiye adına 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandıran Benay Balcı; Avrupa 2. Olarak gümüş madalya ile başarılarına yenisini ekledi.


 
Vahap Restoran Özel Sporcular Derneği’ni Konyaaltı’nda misafir etti. 2007’de kulüp olarak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna bağlanan dernek; yüzme, atletizm, basketbol, masa tenisi, bowling ve Bocce branşlarında her yıl federasyonun düzenlediği Bölge ve Türkiye Şampiyonalarına aralıksız katılım sağlıyor.
 
2015 yılından bu yıla kadar aralıksız Masa Tenisinde Down Sendromlu sporcumuz Benay BALCI Milli Sporcu  olarak hem Antalya’mızın hem  de Türkiye’nin gururu oldu. Milli sporcu olarak katıldığı tüm yarışmalarda ilk üç dereceye girerek bizleri gururlandırdı.
 
Benay BALCI son olarak 04-11 Ekim 2021 tarihlerinde İtalya Ferrara kentinde düzenlenen TRISOME GAMES 2021 Oyunlarında Masa Tenisi Down Sendromlu çift bayanlarda AVRUPA İKİNCİSİ olmuş ve GÜMÜŞ MADALYA ile ülkemize dönmüştür.


 
Dernek başkanı Yasemin Yaraşır ve başkan yardımcısı Tansu Konca ve Antalya’nın tanınan isimlerinden Nevin Tunçlu’nun katıldığı yemek eğlenceli sahnelere şahit oldu. Vahap Restoran’ın tatlısından tuzlusuna özenle hazırladığı yemekleri son derece beğenen sporcular restorandan oldukça memnun ayrıldılar.



Memnuniyetlerini sosyal medya da yayınlayan dernek başkanı Yasemin Yaraşır ve yardımcısı Tansu Konca,  Vahap Restoran ve Nevin Tunçlu'ya teşekkürlerini bir kez de buradan ileterek, şampiyonluk gururlarını takipçileri ile paylaştılar.




 
 
 
 


Kaynak: Özel Haber