Türkiye’de kadın hareketinin öncü isimlerinden KA.DER’in eski başkanı Çiğdem Aydın, kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliği, kıskançlık ve rekabet, verimli toplantı teknikleri, eğitici eğitimi, stres yönetimi, kadın hakları gibi konularda çalışmaları bulunan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) eski başkanı Fatma Çiğdem Aydın hayatını kaybetti.


 
FATMA ÇİĞDEM AYDIN KİMDİR?

 
1972-1979 yılları arasında Ted Ankara Koleji, 1979-1983 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji, 1997-1999 Ankara Üniversitesi Yüksek Lisans( Kadın Çalışmaları) Eğitimi almış Fatma Çiğdem Aydın, Türkiye’de kadın hareketinin duayenlerindendi.

Fatma Çiğdem Aydın, TRT, Birleşmiş Milletler ve kamu kurumları için serbest çevirmen olarak çalıştıktan sonra 2005-2015 arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında Çocuk Eğitim Biriminde uzman psikolog olarak görev yaptı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde (KA.DER)  ikinci başkan ve genel başkan olarak görev yaptı. KA.DER’deki çalışmaları sırasında eğitim materyalleri yazdı, eğitmenlik yaptı, proje yazdı, proje koordinatörlüğü yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, kıskançlık ve rekabet, verimli toplantı teknikleri, eğitici eğitimi, stres yönetimi, kadın hakları, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve iletişim gibi konularda kadın örgütleri ve karma örgütlere eğitimler verdi.

İsveç ve Hollanda’da yerel yönetimler, yönetişim, sol partilerde kadın örgütlenmesi gibi konularda kurslara katıldı.
Kadınlara bilgisayar okur yazarlığı öğretme eğitimi ve 1500 kadına temel siyaset eğitimi verdi.



KA.DER’in ‘Siyaset Okulları’ projesini başlattı ve geliştirdi.
2008’de Kadınlara Hukuki Destek Merkezi’nin (KAHDEM) kuruluşuna destek oldu ve bu kuruluşta genel sekreterlik yaptı.
2011’de Haklı Kadın Platformu’nun kurulmasına katkı verdi. 2014’te Kadıköy Kent Konseyi Genel Kurulu’nda Konseye Başkan olarak seçildi.
 
2016 yılının Temmuz ayında kurduğu kısa adı SODA olan, Sosyal Dayanışma Ağı Derneği’nin başkanı olan Aydın, başta hapishane çocuklarını sosyal hayatta yer edindirmek olmak üzere pek çok proje gerçekleştirdi.

Aydın’ın yazıları ve çalışmaları birçok platformda yayınlandı.