Diş hekimliği fakültesinin başarılarıyla Akdeniz bölgesinde büyük rağbet gören Süleyman Demirel Üniversitesi, Ortopedi başarılarıyla da Akdeniz’in parlayan yıldızı oldu.

Milli sporcuların yanısıra, il dışından da yoğun hasta portföyü bulunan SDÜ Tıp Fakültesine en çok Burdur, Denizli, Aydın, Fetiye, Antalya ve Van illerinden rağbet var. Bu rağbetin sebebini sorduğumuz Ortopedi Profesörü Barbaros Baykal, “Başarısız olacağımız ameliyatları almıyoruz, hastalara olmayacak ümitler vaat etmiyoruz. Doktorlar arasında kar hırsımız ve hasta kavgamız yok, uyum içinde çalışıyoruz.” Şeklinde cevap verdi.

Isparta bölgesinin en yoğun şikayetlerinin diz, kalça ve travma olduğunu belirten Prof. Baykal, çiftçilikle uğraşan kesimin yoğun olduğunu ve kadınların da erkeklerin de en çok diz ağrısıyla kendilerine başvurduklarını söyledi. Kendilerine başvuran hastalarda önce tıbbi tedavi denediklerini söyleyen Baykal, hemen ameliyat yapmadıklarını, egzersiz, kilo verme, ağır kaldırmama, fizik tedavi gibi süreçleri denedikten sonra derecesine göre, gerekirse kısmi veya tam protez yaptıklarını beyan etti.

Prof. Dr. Barbaros Baykal Ispartalıları Uyardı:

Isparta’da motosiklet kullanım oranının fazla olduğunu, hastanelerine başvuran hastalardan çoğunun motosiklet kazası ile geldiğini, kazaya mahal veren sebebin ise motosiklete aile olarak 3-4 kişi birden binilmesi olduğunu ifade eden Baykal uyardı: “ Motosikletlere ailecek ve korumasız binmekten vazgeçilmeli!”…

İşçi yaralanmaları ile de sık karşılaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Baykal, mermer ocaklarından da çok sık vaka geldiğini, ezilme ve kopma vakaları ile de sık karşılaştıklarını ifade etti. SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinin tam donanımlı olduğunu, artroskopi, skopi, lazer, MR ve tomografi cihazlarının tamamının yeni ve son teknoloji olduğunu belirten Baykal, tedavi sonrasında enfeksiyona da son derece önem verdiklerini, özellikle açık kırıkta enfekte riskine karşı plastik cerrahi ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

13 senedir uyum ve huzur içinde çalıştığı SDÜ Tıp Fakültesi’nde şeker hastalarında bile enfekte olan olmadığını, son derece titiz çalıştıklarını beyan eden Baykal, hastayı taburcu ederken kontrol için muhakkak çağırıp hasta takiplerini de yaptıklarını, bazı hastaları özel takip ettiklerini belirtti.


Kaynak: Banu Barlas