Antalya merkezde bulunan Sky Business Hotel depremzedelere yuva oldu. Depremde evlerini kaybeden mağdurların Antalya’ya gelmesi ile hiç düşünmeden kucak açan Sky Business Hotel 300 depremzedeyi misafir ediyor.
 
Depremzedelere Antalya'da yuva olan 5 yıldızlı Sky Business Hotel, ultra her şey dahil sistemi ile tüm yiyecek ve içecekler açık büfe olarak 24 saat depremzedelere hizmet veriyor.
 
Hayırseverlerin yaptığı bağışlarla kıyafetten hijyen gereçlerine, gıdadan oyuncağa ve ilaca kadar her ihtiyaç, market sistemi ile ihtiyaç sahibi depremzedelere 24 saat boyunca sunuluyor.
Devletten veya herhangi bir dernekten maddi destek almayan hotel, halktan gelen bağışları da depremzedelere sunarak imkanlarını genişletmeye çalışıyor. Otel gönüllü doktor ve hemşiresi ile sağlık ve ilaç desteği de sunuyor.
 
 
Antalya İçin Dayanışma Fırsatı
Deprem sonrası pek çok kişi bölgeye gidip yardım etmek istedi ancak koşullar elvermediği için gidemeyenler oldu. İklim ve konaklama kolaylığı nedeniyle Antalya’ya gelen depremzedelerin en çok şu anda desteğimize ihtiyacı var.
 
Akdeniz Medya Grup olarak depremzedelerin ihtiyaçlarını öğrenip destek olabilmek için otel müdiresi Nurten Sarı ile görüştük.  Sakarya depremi mağduru olduğunu öğrendiğimiz otel müdiresi Nurten Sarı’nın oteldeki görevi dışında, canla başla mücadele ettiğine şahit olduk. Deprem mağdurlarını ağırlamakla kalmayıp, kalıcı barınma olanakları arayıp, mümkün olanlarının eşyasına kadar temin ettiğini gördük.
 
 
Depremzedelerin çocuklarını kolejlerle görüşüp yerleştiren müdire, çocukların otelde güvenle oynaması için oyun alanına sürekli olarak öğretmen tahsis etmiş durumda. Otel dolmuş olsa da hala gelmekte olan depremzedeleri otelde ağırlayıp, yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan Sarı, halkın otele yaptığı giyim ve gıda yardımları için minnettar. Kendisi de depremzede olduğu için mağdurlara dört elle sarılan Sarı’nın yaşadığı en duygusal olay ise otele gelip emzirecek bebek varsa emzirmek isteyen bir annenin desteği…
 
 
Yaşadığımız felaket karşısında herkesin elinden geleni yapma çabası, birlik ve beraberliğimiz en değerli varlığımız. Depremzedelere destek olmak isteyenler, otele gıda, iç çamaşırı ve çorap başta olmak üzere pek çok yardımda bulunabilirler.
 


Kaynak: Banu Barlas