Antalya siyasetinin yakından tanıdığı isimlerden Soydan Çoban CHP Aday Adayı… CHP’li Soydan Çoban Antalya’nın Kaş ilçesi doğumlu, 20 yıldır da Kepez’de esnaf. Doğduğu ve ekmek yediği bu her iki ilçeden de aday çıkmadığını gören Çoban, son anda CHP Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

Antalya’da gerek CHP, gerekse diğer partilerin seçmen tabanına yakınlığıyla bilinen Çoban, her ne kadar CHP’li olsa da, Türkiye sorunlarına tarafsız yaklaşımı ve çözüm önerileri ile tanınmakta. Tabana yakın Çoban’ın, CHP’nin dışındaki partilere oy veren seçmenlerle olumlu diyaloğu CHP’ye ihtiyacı olan altın oyları taşır gibi görünüyor.

20 yıldır esnaflık yapması nedeniyle halkla iç içe olan Çoban, ülkemizin geçtiği zorlu süreçte, doğduğu Kaş ilçesi ve tüm sorunlarına vakıf olduğu Kepez ilçesi adına demokrasinin gereği olan temsil yetkisine talip olduğunu belirtti.

1978 Antalya/Kaş doğumlu olan Soydan Çoban, evli ve 2 kız, bir oğlan babası. Aday olup seçilmesi durumunda AVM’ler ile rekabet edemeyen küçük esnafları destekleyecek ve güçlendirecek projeleri olduğunu belirten Çoban, ‘Esnaf Bakanlığı’ kurulması gerektiğini savunuyor. Meclise girerse, küçük esnafa dair mücadelesini, hak arayışını, çözüm önerilerini etkili ve bilinçli bir şekilde sürdüreceğini söyleyen Çoban, her sorunu en iyi bilenin ancak içinde yaşayan olduğunu, bu bağlamda da aday gösterilmeyi ümit ettiğini ifade etti.







Kaynak: Banu Barlas