Antalya'da yaşanan olay, tam da "İnsanlık ölmedi" dedirtecek cinsten. Geçtiğimiz günlerde cüzdanını kaybeden Hüsnü Gülez durumu Emniyet Müdürlüğüne bildirerek, cüzdanının içindeki paranın yanısıra, kimlik ve kredi kartlarının kayıp ilanında da bulunmuştu. Gülez, Emniyete yaptığı başvurusunun ardından da arama çalışmalarını sürdürdü ancak sonuç alamadı.

Cüzdan arayışları sonuç vermeyen Gülez eve gittikten birkaç saat sonra kapısı çaldı. karşısında Mahmut Sincar isimli bir şahıs ve elinde de kaybolan cüzdanını gören Gülez şaşırdı. İçinde 2500 lira nakit para, kimlikler ve banka kredi kartları olan cüzdanı eksiksiz bir şekilde hiç tanımadığı bir insan tarafından kapısına kadar getirilmişti. Gülez şaşkınlıkla karışık yaşadığı minnetle cüzdanındaki nakti Mahmut Sincar'a vermek istediyse de bu kabul görmedi.

Sincar Otomotiv'in sahibi olduğu öğrenilen Mahmut Sincar, 6 saat süren bir çabayla cüzdanı sahibine ulaştırmıştı. Muratpaşa Güvenlik Mahallesi, Turgut Reis Caddesindeki iş yerinden çıkan Sincar, yerde bir cüzdan buldu. İçinde para, kredi kartı ve kimlik bulunan cüzdanı sahibine ulaştırmak için her yolu denedi. Hüsnü Gülez'e ait Akdeniz Üniversitesi kimliğini gören Sincar, aramaya Üniversiteden başladı. Hafta sonu olduğu için buradan sonuç alamayan Sincar, internete ve sosyal medyaya başvurdu. İnternette yaptığı araştırmalar sonucu cüzdanın sahibi Hüsnü Gülez'e ait sayısız haberle karşılaşan Sincar için gerisi iplik söküğü gibi geldi.

İnternette Hüsnü Gülez'e dair: "Akdeniz Üniversitesi'nin FETÖ/PYD ile mücadele eden sembol ismi" haberlerini gören Mahmut Sincar, 6 saat süren uğraşlarının karşısında, cüzdan sahibinin vatansever biri olmasından dolayı da çok memnun oldu. Antalya'da FETÖ ile mücadele eden isimlerin başında gelen Hüsnü Gülez'in cüzdanını ulaştırma çabası Gülez'in evinin kapısında son buldu. Gördüğü insanlık karşısında şaşıran Gülez, Sincar'a para vermek istediyse de almadı. Yaşadığı bu olay üzerine: "İnsanlık ölmemiş" diyen Gülez, ne teklif ettiyse kabul etmyen Sincar'ın iş yerine giderek teşekkür ziyaretinde bulundu.

resim384473

"Allah böyle insanlardan razı olsun, insanlık ölmemiş" şeklinde minnetini belirten Hüsnü Gülez bir tepsi baklava ile teşekküre gittiği Sincar'ın ofisinde şu açıklamayı yaptı: " Böyle insanlarla, bu şekilde insanca kenetlenmemiz lazım. Allah böyle iyi yürekli insalardan razı olsun, birliğimizi beraberliğimizi bozmasın, Türk milleti olarak en çok ihtiyacımız olan şey birbirimize kenetlenmemiz." dedi. Sincar Otomotiv sahibi Mahmut Sincar ise: "Ben üzerime düşen insanlık vazifemi yerine getirdim. Bunun karşılığında birşey beklemek de almak da insanlığa yakışmaz. Kaybolan belki cüzdandı ama böyle bir denenmenin sonunda dostluk kazandı. Çok iyi ve temiz bir dost kazandığım için çok memnunum. Cüzdanını teslim ettikten sonra Hüsnü beyden bir talebim oldu, o da bir dahaki sefere cüzdanın herhangi bir yerine telefon numarasını yazması. Bu sıcakta cüzdanı ona ulaştırana kadar saatler geçti." deyince Gülez ve Sincar kahkahaya boğuldu.
 


Kaynak: Banu Barlas