Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Türkiye Kupası'ndan bir takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidecekse o takım Antalyaspor'dur" dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Eskişehirspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verilmesinin ardından, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunmalarını değerlendirdi.Türkiye Kupası'ndan bir takımın UEFA Avrupa Ligi'ne katıldığını hatırlatan Gencer, "Bu statü her tarafta aynıdır. Biz de Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar gelen takımız. Tabi ki kupayı alıp UEFA'ya gitme düşüncemiz vardı. Türkiye'de Şampiyonlar Ligi'ne direkt giden bir takımla kupada final oynadığın zaman, kupayı alamasa da UEFA'ya gitme şansı doğuyordu. Bu şansı kullanan Eskişehirspor oldu" dedi."KİMSEYİ KÖTÜLEME AMACINDA DEĞİLİZ"Geçmişteki durumundan dolayı UEFA, Eskişehirspor'un Avrupa'da mücadele etmesini yasakladığını kaydeden Gencer, "Bu doğrultuda hakkın bizim olduğunu düşünüyoruz. Biz gerekli kurullara ilettik. 'Hayır siz olmazsınız' diyen olmadı. Tam tersine olabileceği düşüncesindeler. Kupadan bir takım UEFA'ya gidiyorsa, bu takım Antalyaspor olmalıdır. Bu durumda Eskişehirspor'un elediği takım biziz. Her ne kadar PTT 1. Lig'e düşsek bile hak bizimdir. Bu doğrultuda müracaatımızı yaptık. Üstüne basa basa söylüyorum, küme düşme başarısızlığımızı örtmek için böyle bir açıklama yapmadık. Bunu tamamen doğal hak olarak görüyoruz. Kimseyi kötüleme, yerme amacında değiliz" diye konuştu.

"BİR HAK VARSA O HAK ANTALYASPOR'UN" diyen Gencer, Türk futboluna bakıldığı zaman lig statüsünden UEFA'ya gönderecek takım olmamasına değinerek, "Bir takımımız affını istedi. Bir takım yasaklar var. Bu tabi Türk futbolu için üzücü. Biz başarısız olduk, küme düştük. Küme düşen takımın başkanıyım. Ama ne olursa olsun bir hak varsa hakkın verilmesi gerekir. PTT 1. Lig'e düşmüş olsak da, statü gereği kupadan UEFA'ya takım gidecekse şu anda o hak bizim hakkımızdır. En net gözüken Antalyaspor'un gitmesidir" şeklinde konuştu."TAHKİME BİLE GİDERİZ"Gereken tüm müracaatları sözlü ve yazılı yaptıklarını belirten Gencer, "Önümüzdeki günlerde gelecek olan cevaba göre hareket edeceğiz. Gerekirse hukuksal anlamda hakkımızı arayacağız. Tahkime kadar gitmemiz gerekirse, gidilmesi gereken yere gideceğiz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Banu Barlas