Trafik denetim yöntemlerinden biri olarak lanse edilen "Seçici Göz" uygulaması sonuç vermeye başladı. Artık şehrin her yerinde sizi izleyen ve trafik hatalarınızı kontrol eden gözler var.

Antalya’da “Seçici Göz” uygulaması yapılan kavşaklarda kaza oranlarının azaldığı bildirildi.Antalya Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri sorumluluk güzergahlarında, denetimlerin etkinliğini arttırabilmek ve sürücülere sabit uygulama noktalarında değil yolun her bölgesinde denetlenebileceği algısını verebilmek, kavşaklarda ve etki alanı içerisinde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını azaltmak amacıyla “Seçici Göz” uygulaması yapılıyor.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı İlçe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirlikleri sorumluluk güzergahlarında görev yapan sivil görevlilerin, trafik kural ihlali yapan sürücülerin yakalanma riski algısını arttırmak amacıyla, şehirler arası otobüslere yolcu gibi binerek hem otobüs şoförlerini, hem de güzergahta seyreden diğer kural ihlali yapan sürücüleri etkin olarak denetlediği belirtildi.Trafik denetimlerinin amacının, etki alanı içerisinde trafik güvenliği ve düzenini sağlamak olduğu ifade edilirken, denetimlerde amaçlanan birincil hedeflerin başında sürücü davranışlarını olumlu yönde değiştirmenin geldiği belirtildi.

7 BİN 52 HATALI SÜRÜCÜ DENETLENDİ

15.07.2014-31.10.2014 tarihleri arasında Burdur Yolu Kepez Kavşağı, Mersin Yolu Pınarlı ile Aksu Kavşağı, Muğla Yolu Göynük 1. 2. ve 3. kavşaklarında sivil personel görevlendirilerek yapılan “Seçici Göz” uygulamasında toplam 7052 adet hatalı sürücünün denetlendiği ve sürücülere toplam 7695 ceza maddesinden cezai işlem yapıldığı açıklandı.Karayolları üzerinde yapılan etkin denetim ve kontrollerin trafik kazalarını önemli oranda azalttığının istatistiki verilerden anlaşıldığı bildirildi. Antalya trafiğine katılan araç sayısı ve ülke genelindeki kaza oranları göz önüne alındığında, Antalya’da meydana gelen kaza sayılarını düşürmek amacıyla trafik ekiplerince uygulanan “Seçici Göz” uygulamasının yanında, hız koridoru, radar uygulamaları ve sürücüleri bilinçlendirme çalışmalarının da aralıksız devam ettiği bildirildi. Trafik kazalarının önüne sadece bu uygulamalarla geçilemeyeceği, sürücülerin bilinçli bir şekilde hareket ederek trafik kurallarına uymaları gerektiği de vurgusu yapıldı.


Kaynak: Banu Barlas