Beşiktaşlı golcü Demba Ba gündeme dair açıklamalar yaptı. Senegalli oyuncu kendileri için sadece derbileri kazanmanın önemli olmadığını diğer maçları da kazanmanın gerekli olduğunu vurgularken takımın genç ve tecrübesiz olduğunun altını çizdi.

Demba Ba Milli Takım'a alınmamasını ise "sadece ben değil tüm dünya şaşkın" diyerek yorumladı. Senegalli oyuncunun basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde: "UZUN ZAMANDIR İLK KEZ DEVRE ARASINDA DİNLENDİM" "Tatilden önce yakın çevremdeki insanlara uzun zamandır devre arası tatil yapmadığımı söylüyordum. Gerçekten bu ara çok iyi geldi ve güzel bir tatil yaptım. İngiltere'deki takvim buradakinden oldukça farklı ve çok yoğun. Bu yüzden devre arası yok. Ama bu tatil bana çok iyi geldi." "TECRÜBE EKSİKLİĞİMİZ VAR" "Bizim için önemli olan sadece derbi değil. Hedefe ilerlememiz için bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Hedefimiz belli. Her maçı kazanmak için çıkacağız. En önemlisi derbileri kazanmak değil.

Genç bir takımımız var. Rekabet yaptığımız rakiplere oran ile genç bir kadromuz var. Tecrübe eksiklikleri derbilere etki etmiş olabilir. Şampiyon olabilmek için ve şampiyonluk içerisinde bulunmak için büyük çalışma gerekiyor. Chelsea ile bunu yaşamıştım. Bu mücadele ile başa çıkabilmek için gerekli olan bu çalışmalar yapılmalıdır" "TRANSFER TEKLİFLERİ İLE İLGİLENMİYORUM" "Transfer teklifleriyle hiç br şekilde ilgilenmiyorum. Mümkün olduğu kadarı takıma katkı vermeye devam edeceğim. Yeni transferimiz Milosevic genç bir oyuncu. Oynadığı hazırlık maçlarında sağlam oynadığını gördük. 19 konusunda gizem hala devam edecek. Ne zaman açıklayacağımı bilemiyorum." "TEK FORVET OYNAMAM SORUN DEĞİL" "Tek forvet oyansam da arkamda oynayan Jose Sosa sürekli olarak bana destek veriyor. Gökhan Töre'den de ciddi destek alıyorum.

Tek forvet oynamak benim için ciddi bir sorun teşkil etmiyor." "KENDİMİ BU ÜLKEDE ÇOK UTLU HİSSEDİYORUM" "Ülkeden çok memnunum. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Bir yere gittiğinizde ve orada sevildiğinizi hissettiğiniz zaman işler iyi gidiyor. Ben de takımın kazanması ve yüksek gol ortalaması için elimden geleni yapıyorum. "LİVERPOOL'DA GÜZEL BİR ATMOSFER OLACAK" "Liverpool'da atmosfer her zamanki gibi olacaktır. Ben geçen sezon o statta sadece işimi yaptım. Gerrard için talihsiz bir pozisyon yaşanmıştı. Ben orada işimi yaptım. Hem onların taraftarları hem bizim taraftarlarımız için olumsuz bir atmosfer olmayacak, yine güzel bir atmosfer bekliyorum."

"BANA YAPILAN BESTELERİ DİNLİYORUM" "Bana yapılan besteleri dinliyorum. Takım arkadaşlarım bana tercüme ediyorlar. Özellikle Konya deplasmanına giderken yapılan beste beni fazlası ile güldürüyor. Hepsini ezberleyemedim sadece bir kelimesini biliyorum" "MİLLİ TAKIMA ALINMAYIŞIMA TÜM DÜNYA ŞAŞKIN" "Milli takıma alınmayışıma sadece ben değil tüm dünya şaşkın. Teknik direktörümüz böyle bir tercih yaptı. Bu akşam turnuvadaki ilk maçı oynayacaklar. Umarım kazanarak başlarlar. Çünkü bu tip turnuvalarda kazanarak başlamak çok önemli." Demba Ba son olarak ligdeki diğer forvetlerle ilgili olarak, "Ben onlarla birlikte kendimi en iyiler arasında görüyorum. Ligin ilk yarısında bunu defalarca kanıtladım. İkinci yarıda da devam edeceğim" diye konuştu.


Kaynak: Banu Barlas