Gülen'e Paralel Şok

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Gülen hareketine ait okullara baskın düzenledi. Ohio, İndiana ve Illionis’te bulunan 19 okula baskın düzenleyen FBI’ın koli koli dosyalarla okuldan çıktığı bildirildi.

ABD Eğitim Bakanlığı ve Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) izin alınarak düzenlenen operasyon sonucunda yerel medyaya yapılan açıklamada, baskınların okullarda çalışan bazı kişilere yönelik şikayetlere istinaden yapıldığı söylendi.

Gülen’e ait okulların dağıtılan fon hesaplarının incelendiği ve kullanılan kamu fonlarının da Federal soruşturma kapsamında olduğu yine yapılan açıklamalar arasında.

Gülen hareketi ile bağlantılı ‘Concept Schools’ un merkezi Chicago’da bulunmakla birlikte, 26 eyalette toplam 140 okul barındırıyor.

Matematik ve bilim ağırlıklı eğitim veren ‘Concept Schools’ un yabancı işçi çalıştırdığı için geçmişte ABD Çalışma Bakanlığı tarafından soruşturma açıldığı da yine yapılan açıklamalar arasında. Ohio eyaleti kanunlarına göre verilen kamu fonları, sadece yasal vizeye sahip çalışanlar için kullanılıyor. 2009’da teknoloji devi Google’dan çok fazla göçmen işçi vizesi alınan bu okullarda çalışanların büyük kısmını Türk kökenliler oluşturuyor.

Türkiye’de bulunan Samanyolu Medya Center’ın mühürlenmesinin ardından bu soruşturmayı geçiren Gülen Cemaati şaşkın. Gerçekleştirilen soruşturma kapsamında göz altı yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.

Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Banu Barlas