resim565844

Ekonomi Zirvesi'ne katılan Antalyalı iş adamı Hüseyin Samut, zirvenin en dikkat çeken isimlerinden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ile bir araya geldi.

Antalya'da yaptığı lüks recidence larla tanınan, aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Kongre Delegesi olan Hüseyin Samut, İngiltere Büyükelçisi ile birlikte Türkiye-İngiltere arasındaki ekonomik ilişkiyi değerlendirdi. Türkiye'de faliyet gösteren şirketler hakkında istatistik veren Richard Moore, toplam 2700 İngiliz firmasının Türkiye'de aktif olduğunu belirtti. Türkiye'nin Ortadoğu'ya yakınlığı sebebiyle Birleşik Krallık için önemine değinen Moor, İstanbul'un en iyi finans merkezi olduğuna değinerek Türkiye'den övgüyle bahsetti.

Ekonomi zirvesinde Galatasaray eski yöneticisi Adnan Nas ve fanatik Fenerbahçeli Hüseyin Samut bir araya gelince konu ister istemez futboldan açıldı. Tuttuğu takım sorulan Büyükelçi Richard Moore, geçmişte Beşiktaş'ın Teknik direktörlüğünü yapan Gordon Milne'den dolayı koyu Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyince, ezeli 3 rakibin taraftarının bir araya gelmesi esprilere konu oldu.




 


Kaynak: Banu Barlas