Antalya´da açılan 12 sandık sonrası, yarışta Baykal ve Akaydın´ın önüne geçen isim olan Opr.Dr Niyazi Nefi Kara, meclise 1'inci sıradan girmeyi hak etti.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra sosyal medyada facebook üzerinden partisine ve emeği geçenlere teşekkür eden Kara, şu metni yayınladı:

"Halkın iktidarını kuracağız diye yola çıkan ön seçim kararı alan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, ülkemizin kurtuluşuna inanan devrimci yoldaşlarımıza ve CHP 'nin her kademesinde görev alan emekçilerimize ve demokrasi şölenimizi birlikte yaşadığımız aday Adaylığı sürecini Kardeşçe yaşadığımız yol arkadaşlarımıza teşekkür eder saygılarımı ve sevgilerimi sunarım. Partimizi iktidara taşımak boynumuzun borcu olacaktır ."

Antalya´nın Manavgat ilçesinde doğan Niyazi Nefi Kara 2015 yılına kadar çeşitli kamu ve devlet hastanelerinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaptı.

10 Şubat 2015 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi´nden aday olmak için görevinden istifa etti. Kara, 2007 ve 2011 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde adaylık başvurusunda bulundu.

Birçok sivil toplum kuruşunda üyeliği bulunan Niyazi Nefi Kara, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Hakları Derneği ve Türk Nöroşirurji Derneği üyesi.

Mütevazi bir aile hayatı geçiren animasyon Uzmanı Hacer Ceyhan KARA ile evli olan Kara, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağın adında iki çocuğa sahip.

"Demokrasi şöleni" olarak adlandırılan CHP önseçimi sonuçlarında bir değişiklik olacağı düşünülmüyor.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas