Antalyalı hayvanseverler büyük bir vahşeti ortaya çıkarttılar. Kızılı ormanında ölüme terkediği iddia edilen ve bir kısmı parçalanmış, bir kısmı ölmek üzere bulunan köpekler, hayvanseverleri çileden çıkarttı. Konuya dair Antalya Valiliğine de müracatta bulunan hayvanseverlerin şikayeti ise şu şekilde:

Antalya Valiliği’ne,
Kepez Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi toplama ekibi sorumlusu Bayram Coşkun ve ekibi ile ilgili soruşturma açılmasını talep ediyorum.
Bu şahıs; Şubat 2015’de Kızıllı ormanlarında ölüme terkedilen, bir kısmı parçalanmış, bir kısmı ölmek üzere köpeklerin sorumluluğunu, ekibi adına kabul etmiş ve bir daha tekrarlanmayacağı sözü vererek hayvanseverleri sakinleştirmiştir.
Ancak 11 Temmuz 2015 tarihinde, tesadüfen; yine aynı bölgenin daha izbe bir köşesinde, hayvanseverler aynı tabloyla tekrar karşılaşmışlardır.
Bu kez sorumluluğu ısrarla reddeden Bayram Coşkun; araç takip sistemi kayıtlarını hayvanseverlerle paylaşmak istememiş ve “Benim arkamda devlet var…gidin yasal yola başvurun” diyerek konuyu kapatmıştır..

Tıpkı Şubat ayındaki olayda olduğu gibi; olay yerinde ve ölü köpeklerin boynunda ; toplama ekiplerinin kullandığı ucu düğümlü naylon iplere eşdeğer ipler ve 10 günlük yavruların içinde bulunduğu, yine barınak su kaplarına benzer plastik kap bulunmuştur..Jandarma, bu ipler ve plastik kabı almadığı için, bu malzemeler halen hayvanseverlerin elindedir.
Bayram Coşkun ve ekibinin soruşturulması ve araç takip sistemlerinin incelenmesini talep ediyorum..
Saygılarımla….

İşte hayvanseverleri dehşete düşüren korkunç görüntüler:

resim846709

resim161973

resim842342

Hayvanseverlerin iddiasına göre, geçtiğimiz şubat ayında, sokak hayvanlarını besleyen bir genç, kepez belediyesinin sokak hayvanlarını topladığını öğreniyor. Genci köpekleri götürdükleri yere götürüyor kepez belediyesi. Kepez ilçe sınırları içinde Kızıllı köyünün kuzeyindeki orman bölgesine gidiliyor. Yetkililer 20 civarı köpeği buraya bıraktığını söylüyor.

Belediyenin köpeklerin boynuna bağladıkları ipler bulunuyor. Bunun yanı sıra köpekler parçalanmış halde bulunuyor. Belediye başkan yardımcısı araçlara takip sistemi taktığını ve bundan sonra araçların her gittiği yeri bileceğini söylüyor. Bunun üzerine hayvanseverler olayı emin ellere teslim ettiğini düşünüp olayın peşini bırakıyorlar.

Bir emlakçının toprak araştırması yapmaya gitmesi üzerine, birkaç sefil köpek, 6 tane yaklaşık 2 aylık yavru, bir teriyer kırması, 6 tane yavrusu kutunun içinde, boyunlarında belediyenin ipi görülüyor. Muhtemelen baygın bırakılmış ve sonradan ölmüş iki köpeğe ait parçalar bulunuyor.

Hayvanseverlerin iddiası şu şekilde: "Hayvanları bıraktıkları bölgeye köpek maması koyduk. İki gün sonra gittiğimizde mamalar aynen duruyordu. Bu şu demek oluyor, ya burada köpek bırakılmadı veya yabani hayvan bile yaşamıyor orada."

Köpeklerin, hele ki yeni doğum yapmış annenin ölüme terk edilmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Konuya dair gereğinin yapılması için hayvanseverlerin Valiliğe de pek çok dilekçe verdiği öğrenildi.

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas